• Publicerat 12 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tre säsonger i Djurgården har gjort att Kim Källström inte vill se AIK vinna SM-guld, något han konstaterar för Sportbladet i en tv-intervju under onsdagen.
– Som djurgårdare känns det tufft. De från Solna, AIK, ligger väl nära till hands, men jag tror Norrköping vinner, haha!

19 år gammal värvades Kim Källström till Djurgården från Häcken inför 2002 års allsvenska. Under två säsonger var mittfältaren kanske hela allsvenskans bästa spelare. Han kom med i landslaget och lämnade sedan för Ligue 1-klubben Rennes.

Efter flytten till Frankrike spelade Källström utomlands i totalt 14 år innan han förra vintern återvände till Djurgården – där han avslutade karriären.

Tidigare under onsdagen berättade 36-åringen för Sportbladet att han kan tänka sig en roll som sportchef i Djurgården i framtiden, något nuvarande sportchefen Bosse Andersson under kvällen kommenterade för FD på följande sätt:

– Klart Kim kan bli sportchef i Djurgården. Han är en bra person, en sund människa. Han har en väldigt stor erfarenhet internationellt och ett brett kontaktnät.

I en tv-intervju med Sportbladet får dessutom Källström frågan vilket lag som vinner SM-guld. Tio omgångar återstår och AIK leder med fem poäng före Hammarby, och ytterligare fyra pinnar före Norrköping. Källströms svar osar minst sagt starkt Djurgårdshjärta.

– Som djurgårdare känns ju det här tufft, men man får väl säga att de från Solna, AIK, ligger väldigt nära till hands. De har sett stabila ut och jag borde väl säga dem, men jag tror Norrköping vinner, haha!

Källström valde att avsluta landslagskarriären efter EM 2016, och därmed var han inte med och tog Sverige till en imponerande kvartsfinal i sommarens VM. På frågan vem som bör vinna Guldbollen i höst vill 36-åringen se en favorit i repris.

– Granqvist vann ju förra året och då kanske man tänker att han inte får den i år, men samtidigt, det har varit ett VM-år, och med tanke på det VM-slutspelet som Sverige gjorde tycker jag att det borde väga allra tyngst. I mina ögon gjorde Granqvist ett briljant VM. Inte bara på planen, utan även som ledare. Han visade vägen och jag tycker att Granqvist kan få den igen.