Foto: Bildbyrån

Romain Gall har slagit igenom ordentligt i allsvenskan i år – succé i Gif Sundsvall och sedan såld till Malmö FF. Nu berättar Sundsvalls tränare Joel Cedergren om hur Gall värvades. Fröet till succévärvningen såddes på en bar på Teneriffa.

Romain Gall var under våren framträdande i Gif Sundsvall, och Malmö FF uppges ha lagt upp fem miljoner kronor för amerikanen i sommarfönstret.

Nu berättar Sundsvalls tränare Joel Cedergren om hur man först värvade succéspelaren. Gall kom till Giffarna inför fjolårssäsongen, från från division 1-klubben Nyköpings BIS.

– Jag var på resa med familjen, till Teneriffa var det nog. Då mötte jag John Wall (tränare i Nyköping) i hotellbaren. Vi stod och snackade och drack juice kanske. Jag frågade om hur det var i Nyköping och undrade vilka intressanta spelare det fanns i division 1, lag för lag. Då sa han: ”Jag kan säga direkt, vi har en som kan säljas för 20 miljoner. Det är Romain Gall”, säger Cedergren i GIF-podden.

– Jag tänkte: ”Jaha, det lät ju lite Stockholmskt med en sådan kanonspelare”. Men jag skrev upp namnet, kollade upp honom, kollade honom via lite andra kontakter, och det lät spännande. Vi tog upp honom på provspel och tyckte han var så bra.

Gall har hittills i år gjort 13 poäng i allsvenskan, 10 (7+3) i Sundsvall och 3 (2+1) i MFF: