Foto: Bildbyrån

Oro i Hammarbyled i går – Gabons fotbollförbund rapporterade att Serge-Junior Martinsson Ngouali var knäskadad. I går spelade Gabon mot Zambia och Junior saknades. Men efter matchen underströk Gabons förbundskapten att skadan inte är allvarlig.
– Han vilades för att han känt smärta i knät. Men det är ingen allvarlig skada, säger sportjournalisten Jean-Thimothé Kanganga från Gabon Review till FotbollDirekt.se.

I går meddelade Gabons fotbollförbund på sin Facebook-sida att Serge-Junior Martinsson Ngouali inte kunde spela tisdagens träningslandskamp mot Zambia på grund av en knäskada. Något som skapat oro bland Hammarbyfans.

Bajens sportchef Jesper Jansson svarade i går angående situationen:

– Det är ingen fara. Det har handlat om en säkerhetsåtgärd har vi nu fått information om, sade han till FD.

I går spelade Gabon mot Zambia och Junior fanns inte med. Efter matchen så fick Gabons förbundskapten José Antonio Camacho frågor om läget med Junior.

Sportjournalisten Jean-Thimothé Kanganga från tidningen Gabon Review var på plats i går. Förbundskapten Camacho underströk då det Jesper Jansson sagt tidigare.

– Han hade känt smärta i ett knä under träningarna nu i veckan. Men Camacho meddelade att det inte är någon allvarlig skada, säger Kanganga till FD.

– Han har inte behövt göra någon större undersökning. Det här var en träningsmatch och han vilades, det fanns ingen anledning att låta honom spela. Det hade bara varit farligt för honom.

– Han (Junior) var på plats under matchen och det såg inte ut att vara någon fara med honom. Vi hade inte möjlighet att ställa frågor till honom efter matchen, men Camacho var tydlig med att man vilade honom av säkerhetsskäl.

Annars så var inte Juniors vara eller inte vara i matchen högsta prio hos media, då Zambia vann matchen med 1-0. Förbundskapten Camacho uppges hänga löst efter flera dåliga resultat.