• Publicerat 12 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kim Källström avslutade spelarkarriären efter fjolårssäsongen med Djurgården. I framtiden kan forne mittfältsstjärnan tänka sig en roll som sportchef i Stockholmsklubben.
– Det kanske ligger mer i min natur att vara det. Jag gillar det organisatoriska och så där, säger han till Sportbladet.

Det var i februari 2017 som Djurgården värvade hem Kim Källström, som efter 14 år ute i Europa valde att återvända till klubben som han blev ett stort namn i.

Det blev en lyckad återkomst i den blårandiga dressen och som lagkapten förde Källström sitt lag till en tredjeplats och därmed Europaspel, klubbens bästa notering på tio år.

Efter säsongen valde Källström att avsluta sin spelarkarriär. Det har snart gått ett år sedan han tog beslutet och tackade för sig, något han ännu inte ångrat.

– Jag känner väl så här; hade man bara kunnat göra de stora matcherna, då hade ju ingen någonsin slutat. Men alla som håller på med det här vet att det krävs så mycket tid, engagemang och slit för att nå de här små höjdpunkterna. Den balansen fanns inte längre hos mig, säger Källström till Sportbladet och fortsätter:

– Jag orkade inte göra det jobbet och hade väl inte heller motivationen för att nå de matcherna. Till slut var det en ganska naturlig övergång. Så saknar jag det? Nja, inte ens under VM satt jag och önskade att jag var där. Jag visste vilket enormt arbete de hade lagt ner, både under kvalet men även under våren, fysiskt och mentalt. Jag är inte i närheten av att ha det engagemanget längre, vilket gör att du inte kan leverera på plan längre.

Tidigare har 36-åringen berättat att han kan tänka sig att jobba som fotbollstränare, men det är inget som är aktuellt i dagsläget. I stället öppnar han upp för att bli sportchef i Djurgården en vacker dag.

– Ja, kanske det… Återigen, bara för att jag har spelat fotboll så är det inte säkert att jag är bra på det, konstaterar Källström innan han berättar vidare:

– Men visst, det kanske ligger mer i min natur att vara det. Jag gillar det organisatoriska och så där. Med det sagt så är det inte aktuellt överhuvudtaget just nu haha.