Foto: Bildbyrån

Kim Källström öppnade i dag upp för Sportbladet att han kan tänka sig rollen som sportchef i Djurgården i framtiden. Klubbens nuvarande sportchef, Bosse Andersson, ser potential i den förre landslagsstjärnan som sin möjlige efterträdare.
– Han har en väldigt stor erfarenhet och ett brett kontaktnät. Klart Kim kan bli sportchef i Djurgården, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Det var inför 2017 års allsvenska som Kim Källström återvände till Djurgården efter 14 år utomlands. Med Källström i laget slutade Stockholmslaget trea i tabellen, vilket genererade en Europaplats – klubbens bästa placering på tio år.

I december förra året kom beskedet att kapten Källström lägger av med fotbollen. Kärleken till Djurgården är dock inte borta – tvärtom. I en intervju med Sportbladet i dag berättar forne landslagsstjärnan hur han fortsatt följer klubben noga och att han kan tänka sig jobbet som sportchef i Djurgården i framtiden.

När FD når Blårändernas sportchef Bosse Andersson är han på plats på Stockholms Stadion för att kolla det damallsvenska Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby. Han har inte läst Sportbladets intervju med Källström, men anser att 36-åringen har alla egenskaper för att ta över som sportchef i Djurgården en vacker dag.

– Absolut. Klart Kim kan bli sportchef i Djurgården. Han är en bra person, en sund människa. Han har en väldigt stor erfarenhet internationellt och ett brett kontaktnät, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Hur ser du på att det möjligen är han som efterträder dig?

– Tja, jag kommer ju inte jobba här för evigt. Kim är ju 82:a och jag född 1968, haha. Men skulle det bli Kim som tar över efter mig så har jag inga som helst problem med det.

Har han frågat dig något om sportchefsjobbet eftersom han ändå verkar lite sugen på det?

– Vi har en bra dialog, jag och Kim. Han har väl haft en bra sportchef som gjort att han själv vill bli det, haha!

Hur tungt tycker du att det sportsliga tappet av Kim Källström varit i år?

– Vi hade en plan på att han skulle vara här i två år, och att vi efter ett år skulle diskutera framtiden. Vi hade gärna sett att han skulle vara kvar hos oss, men jag har stor respekt för hans beslut. Han har i år kunnat göra saker som han under sin fotbollskarriär inte kunnat göra, säger Andersson och fortsätter:

– Men det var ju inte bara Kim som vi tappade i vintras. Mange Eriksson och Othman El Kabir försvann också, Gustav Engvall likaså. I somras sålde vi Felix Beijmo och Tino Kadewere, så det är klart att vi visste om att det skulle bli en omställning för oss i år. Men som sagt, jag har stor respekt för Kims beslut och det härligaste var väl ändå att han kom hem till oss!