• Publicerat 11 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Landskrona är sugna på Jonas Olsson – och under tisdagskvällen kom en minst sagt blytung trepoängare i superettan när bottenlaget besegrade tabelltvåan Falkenberg på bortaplan med 2-1.

”Jonas Olsson är hjärtligt välkommen till Landskrona. Det är en ur-Boisare och en kille som Bois själv har tagit fram. Han betyder naturligtvis oerhört mycket för Landskrona Bois och även om han inte är i Bois nu, så har han en aura kring som som en Bois-vän. Det är många i Landskrona som följer honom och har gjort det sedan de var små. Han har en fantastisk karriär och vore en bra förstärkning för vilken klubb som helst”.

Detta konstaterade Landskrona Bois ordförande Urban Jansson till Fotbollskanalen tidigare under tisdagen. Djurgårdens lagkapten Jonas Olssons avtal med Djurgården löper ut efter säsongen och vad FD erfar har stjärnmittbacken ännu inte fått något kontraktsförslag av Stockholmsklubben.

Det kan öppna upp för Landskrona – som under tisdagskvällen tog en blytung seger i superettan borta mot tabelltvåan Falkenberg.

Bottenlaget Landskrona vann med 2-1 och klättrade därmed upp på 13:e plats, vilket är en av två negativa kvalplatser. Ner till direktnedflyttning är det två poäng. Detta var skåningarnas första seger sedan 29 juli – och man kan snacka om en tränareffekt.

Nyligen lämnade nämligen Agim Sopi klubben och ersattes av Jack Majgaard Jensen, som tidigare varit huvudtränare för Rosengård i damallsvenskan. Det här var danskens första match med Landskrona, och det blev alltså tre poäng direkt.