• Publicerat 11 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Amin Nazari har flera säsonger bakom sig i Malmö FF och även representerat det svenska U21-landslaget. Nu har dock 25-åringen debuterat för Filippinerna.
– Det är otroligt, jag är väldigt stolt, säger han till Fotbollskanalen

Mellan 2011 och 2014 gjorde Amin Nazari 18 allsvenska matcher för Malmö FF. Därefter lämnade han klubben och har sedan dess representerat Falkenberg och Mariehamn, dit han kom tidigare i år.

Mittfältaren har tidigare spelat för det svenska U17-, U19- och U21-landslaget, men nu har Nazari även debuterat för ett helt annat land: Filippinerna, där han har härkomst ifrån. 25-åringen fanns med i träningsmatchen mot Bahrain, och han är mycket lycklig.

– Det är otroligt, jag är väldigt stolt. Jag kunde välja mellan tre nationaliteter och till slut valde jag Filippinerna. Det var inte så att jag fick en förfrågan av Sverige eller Iran, men jag fick en inbjudan av Filippinerna, så det var bara att bestämma sig för det, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Jag har alltid velat spela och representera det man tycker om i livet. Nu får jag representera Filippinerna och det är spännande.