Elfsborg har inte gjort en av sina bättre säsonger. Trots det är poängspelaren Simon Lundevall het på marknaden inför nästa säsong. Lundevalls namn finns på flera allsvenska klubbars radar och FD erfar att Djurgården är en av klubbarna som har honom på sin lista över tänkbara nyförvärv inför 2019. 

Säsongen har varit en enda lång plåga för Elfsborg som klubb.

Trots nysatsningen med Jimmy Thelin som tränare har framgången fortsatt att utebli och poängplockandet har gått trögt. Med tio allsvenska omgångar kvar att spela om så är Elfsborg bara två poäng ovanför kvalstrecket.

En spelare som ändå kommer undan med godkänt betyg är yttermittfältaren Simon Lundevall. Den tekniske 29-åringen har varit en stadig poängspelare sen han kom till klubben från Gefle 2015.

Sju poäng samma år. 2016 stod han för fyra mål och tio assist. I fjol: sex mål och hela 13 assist och i år har han noterats för fem mål och fem assist. Med ett år kvar på kontraktet börjar det bli dags att bestämma sig för framtiden.

Lundevall är i den åldern där ett sista utlandsäventyr börjar bli aktuellt, samtidigt som det inte är säkert att utlandet är ett bättre alternativt än ett långt kontrakt med en allsvensk klubb. Enligt FD:s uppgifter finns det intresse från flera allsvenska konkurrenter, där FD erfar att Djurgården är en av dessa. Lundevall ska finnas på en lista över tänkbara nyförvärv till säsongen 2019. Kerim Mrabti kommer av allt att döma att lämna Djurgården efter säsongen och då finns en öppning på de offensiva positionerna.

Redan 2016 var Dif intresserade av Lundevall i samband med att Haris Radetinac skadat sitt knä.

Utanför planen har Lundevall nyligen åkt fast för rattfylla. Han säger själv att han drack två öl på en restaurang och tog bilen hem. På vägen stoppades han av polis och ett utandningsprov visade 0,24 promille, vilket är en bit över gränsen på 0,2.

– Jag är oerhört ledsen över det inträffade och är besviken på mig själv. Jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande och är djupt ångerfull. Det var dåligt omdöme och jag har bara mig själv att skylla, sa han i en kommentera på Elfsborgs hemsida.

Han dömdes till 50 dagsböter á 710 kronor.