• Publicerat 8 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det dröjde till 90+1 innan Jönköpings Södras Jakob Orlov fick hål på August Strömberg i Geflemålet. 1-0-segern betyder att J-Södra lyfter upp mot allt säkrare mark i tabellen. 
– Idag är det glatt, det är alltid skönt att vinna matcher, säger matchvinnaren till Jnytt.

Det var ett brandskattat Jönköpings Södra (tre avstängningar plus skada) som tog emot Superettanjumbon Gefle på Stadsparksvallen.

Sedan Andreas Brännström tog över som tränare har J-Södra en cupseger mot Hudiksvall (3-1), 4-2 hemma mot Varberg och förlust med 1-0 borta mot topplaget Halmstad.

Det blev inte så lätt som det borde varit sett till tabellen, men J-Södra tog sin andra raka hemmaseger. Jakob Orlov var sist på bollen när matchens enda mål gjordes på tilläggstid 90+1. Daryl Smylies felträff blev Orlovs och J-Södras lycka.

–  Det är bara att vara där när den dyker upp och jag försöker nå bollen bara, säger Orlov till Jnytt efter säsongens tredje mål.

Tre poäng som tar den ex-allsvenska klubben upp mot säkrare mark i tabellen. J-Södra ligger tia i en haltande tabell. För Gefles del ser det allt dystrare ut – fortsatt sist med blott 14 poäng på 22 matcher. Just nu fem poäng upp till negativt kval, men då har både Värnamo och Varberg en match mindre spelad.