• Publicerat 8 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Degerfors höll på att väcka liv i kampen om allsvensk kvalplats. Men i den 89:e minuten gick den upp i rök på Stora Valla. AFC Eskilstuna kvitterade genom Adnan Kojic och fortsätter visa sig oerhört svårslagna. 

Det såg ut att bli en lördagskväll att minnas i Degerfors.

AFC Eskilstuna tog ledningen på straff, i en chansfattig första halvlek, genom notoriske målskytten Bajram Ajeti. Efter halvtidspausen var det ett klart bättre Degerfors som steppade ut på det gröna gräset.

Engelsmannen Kevin Wright snodde bollen från AFC-stjärnan Anel Raskaj och drämde på med ett snyggt skott i bortre för 1-1. Bara nio minuter senare tog Degerfors ledningen på hörna.

Den välmeriterade italienaren Gianluca Curci – med drygt 200 Serie A-matcher på sitt cv – kom ut helt snett och trotjänaren Marcus De Bruin kunde skalla in 2-1 i öppet mål. Men AFC skulle trots allt få sista ordet. En vass kontring och ett vasst avslut från Adnan Kojic gav slutresultatet 2-2 i den 89:e minuten.

Det var tredjeplacerade AFC:s nionde match utan förlust i Superettan. För Degerfors – med bland andra inlånade AIK-spelaren Christos Gravius i laget – var det här tredje raka matchen utan seger.

Tidigare under dagen vann Jönköping Södra med 1-0 mot jumbon Gefle.