Foto: Bildbyrån

Med fem säsonger för Elfsborg är landslagsspelaren Niklas Hult bekymrad över klubbens kräftgång. Men han beskyller inte på något sätt nye tränaren Jimmy Thelin för det.
– Jag tycker synd om Jimmy Thelin som kom in som ny och sedan har det inte gått så bra, säger han till Expressen.

I skadade Martin Olssons frånvaro finns den förre Elfsborgsstjärnan Niklas Hult, 28, med i den svenska landslagstruppen som i dagarna möter Turkiet i Nations League.

I en intervju med Expressen kommenterar AEK Atens vänsterback Elfsborgs tuffa säsong och läget i tabellen. I Hults – som gjorde 92 matcher och elva mål för klubben innan utlandsflytten till Nice sommaren 2014 – ögon är det inte så enkelt som att säga att det är tränarens fel.

– Det har varit ett jobbigt år för dem. Jag tycker synd om Jimmy Thelin som kom in som ny och sedan har det inte gått så bra. Ända sedan SM-guldet 2012 så har klubben sålt av sina bästa spelare varje år och då är det inte konstigt att det till slut kommer ett sånt här år, säger Hult till Expressen.

Han delar fansens frustration men är övertygad om att Elfsborg kommer hålla sig kvar ”utan problem” bara laget får en vinst – då kommer det att släppa, menar Hult.

– Som Elfsborgssupporter är det nog bara att hålla ut det här året. Det är tråkigt att vara Elfsborgssupporter nu, men det är som sagt bara hålla ut.