Jönköpings södra missar en allsvensk kvalchans men samtidigt nystartar man nu med nye tränaren Andreas Brännström och bland annat en spännande låneuppgörelse med Malmö FF.
– På sikt ska vi inte bygga vår verksamhet på lånade spelare men det är klart att vi vill lyckas bra med ett namn som Pavle Vagic. Vi har fått en otroligt spännande spelare, säger Brännström till FotbollDirekt.se.

Det var tidigare i höstas Malmö FF släppte i från sig Pavle Vagic till Jönköpings Södra, en klubb som för ett par år sedan tog Pavel Cibicki i en liknande uppgörelse.

Nytillträdde Jönköpingstränaren Andreas Brännström imponeras redan av tonårstalangen, som likt Mattias Svanberg, tillhör det mest spännande svenska mästarna fått fram de senaste åren.

Och det har börjat bra för 18-åringen som senast spelade från start mot Halmstad (0- 1) och Brännström ser gärna fler liknande lösningar med Daniel Andersson.
– Det är med stor noggrannhet vi går in i detta. På sikt ska vi inte jobba med för många liknande spelare men det är klart att vi är öppna för mer med en klubb som Malmö FF. På det viset är det klart att det är viktigt att vi lyckas bra med ett namn som Vagic. Ja, så är det. Vi ska visa att vårt miljö kan ge mer, både för oss själva, spelaren och MFF, beskriver Brännström för FotbollDirekt.se.

Vagic är ju annars alltså ett namn som fick sina första större rubriker redan för två år sedan när han satt på bänken närmast i rekordtidig ålder i en match i slutet mot Falkenberg, när skåningarna säkrade guldet det året. Frågan är nu om han är på väg att skolas om under sitt lån.

Brännström ger här en delvis ny möjlighet med talangen:
– Men alltså för mig så är han ju en stor kille och han har genombrottskvaliteter. Det är ju i dag en väldigt, väldigt offensiv spelare men frågan är om han i längden inte är mer av en central mittfältare? Jag tror det.

– Mitt intryck av honom? Jag har ju bara varit här i några veckor men jag kan ändå känna att det hänt en hel del med honom redan. I början mest en tyst kille. Naturligt i och för sig, ny i en miljö och en ny tränare. Men på bara den här tiden tar han nu för sig på ett helt annat sätt. Ska jag ranka honom som talang så tycker jag det räcker med att säga att han ska vara given i juniorlandslaget. Nej, men det är en odiskutabel talang som kan gå långt, speciellt med tanke på fysik och genombrottskraft.