• Publicerat 6 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tidigare i kväll publicerade FD en lista baserat på Transfermarkts värden på de allsvenska topp 4-klubbarnas mest värdefulla spelare. Nu listas övriga storklubbar i allsvenskan och dess dyrbaraste namn.

Transfermarkt är en känd och anrik sajt när det kommer till marknadsvärden på spelare runtom i världen. Tidigare i kväll tog FD hjälp av sajten för att lista de dyraste spelarna i de allsvenska topp 4-klubbarna AIK, Hammarby, Norrköping och Malmö.

En spelare som Sebastian Larsson värderas till exempel ha ett marknadsvärde på hela 21 miljoner kronor, vilket kan jämföras med MFF:s dyraste duo i form av Anders Christiansen och Marcus Antonsson – som värderas till 15,8 miljoner kronor vardera.

Men det är inte bara i toppklubbarna som det finns dyrgripar. FD listar här de mest dyrbara spelarna i Östersund, Djurgården, Häcken, IFK Göteborg och Elfsborg.

Vad gäller Östersund sålde de nyligen Saman Ghoddos till Amiens i Frankrike för runt 60 miljoner kronor. Även Djurgården svarade för en stor försäljning i somras när de cashade in över 20 miljoner kronor på anfallaren Tino Kadewere som lämnade för franska Le Havre.

Östersund

Tom Pettersson: 9,5 miljoner kronor

Curtis Edwards: 8,4 miljoner kronor

Ronald Mukiibi samt Dennis Widgren: 7,4 miljoner kronor

Djurgården 

Erik Johansson: 13,3 miljoner kronor

Kerim Mrabti: 9,5 miljoner kronor

Fredrik Ulvestad: 8,4 miljoner kronor

Häcken

Rasmus Lindgren: 9,5 miljoner kronor

Erik Friberg: 8,4 miljoner kronor

Paulinho: 8,4 miljoner kronor

Göteborg

Emil Salomonsson: 13,2 miljoner kronor

Robin Söder: 8,4 miljoner kronor

André Calisir: 7,4 miljoner kronor

Elfsborg

Simon Lundevall: 10,5 miljoner kronor

Chinedu Obasi: 8,4 miljoner kronor

Daniel Gustavsson: 8,4 miljoner kronor