Foto: Bildbyrån

Vänsterbacken Hampus Bohman bryter kontraktet med Varbergs BoIS. Bohman har kommit in på en utbildning, och nu vill han satsa fullt ut på den:
– Jag har kommit in på en utbildning på Sälj- & Marknadshögskolan, och jag kände att det kommer ta upp väldigt mycket tid, säger han till BoIS hemsida. 

Varbergs BoIS skriver på sin hemsida att Hampus Bohman, 26, bryter kontraktet. Anledningen är dels att Bohman kommit in på Sälj- & Marknadshögskolan.

Samtidigt säger han att han tappat motivation till fotbollen. Nu bryts det ettårskontrakt han skrev med Varberg i vintras.

– Ja, det är ju såklart väldigt tråkigt. Men samtidigt så har jag kommit in på en utbildning på Sälj- & Marknadshögskolan, och jag kände att det kommer ta upp väldigt mycket tid. Det, i kombination med att jag tappat lite glädje och motivation till fotbollen. Och finns inte den glädjen kvar så kände jag att det kanske inte är lönt att fortsätta. Det är ju ändå såpass viktigt när man lägger ner så mycket tid. Så jag pratade med Jocke (Persson, tränare) och så som det har varit nu de senaste matcherna så kom vi överens om att bryta kontraktet, säger Bohman till Varbergs hemsida.

Hampus Bohman kom fram i Kalmar FF som junior, och han togs upp i a-truppen där utan att få chansen i allsvenskan. Han har sedan representerat Umeå FC, Oddevold, Örgryte och Ljungskile innan han i år skrev på för Varberg.

Det blev 13 matcher i superettan för Bohman den här säsongen. Totalt står han noterad för 69 superettanmatcher och 86 matcher i division 1.