Nyheter

Djurgårdens hjälpande hand till AIK i guldstriden

ANNONS

Nu är det dags – Hammarby-Djurgården på Tele2 Arena. FD liverapporterar med start klockan 15. Startelvorna är släppta, och Hammarby med en väntad elva – medan Djurgården ändrar om.

Tryck F5 för senaste uppdatering
Hammarby – Djurgården 1-3 (0-1). Avspark 2:a halvlek 16:39
Mål:
0-1 Kerim Mrabti (20), 0-2 Haris Radetinac (59), 1-2 Vladimir Rodic (64), 1-3 Aliou Badji (89).
Domare: Mohammed Al-Hakim.
Publik: 26 937.

SLUT

90 + 2.15: Lågt inlägg från höger av Sandberg som går in framför målet men Hamad når inte fram.

90 min: Fyra minuters tiläggstid.

89 min: Aliou Badji får ett nytt exakt likadant läge som innan – och återigen är det Erik Johansson som står för förspelet. Denna gång sätter Badji bollen stolpe-in och ger därmed AIK en hjälpande hand i striden om SM-guldet.

88 min: Djurgården får en frispark, sju-åtta meter utanför strafformådet till vänster. Kevin Walker slår in den – nickas bort av Hammarbys försvar.

86 min: Nära 3-1 för Djurgården. Badjis avslut touchar stolpen, returen av Ring räddas av Sellberg-Wiland och tredjeläget skjuts över av Erik Johansson.

85 min: Fem minuter av ordinarie tid.

84 min: Isaksson boxar bort. Walker och Junior skallar ihop och det blir den förstnämnde som får frisparken med sig.

83 min: Rodic med bollen nere vid kortlinjen. Olsson täcker ut till hörna. Hörnan resultatllös men Hammarby kommer i andravåg…

83 min: Inlägg från höger som nickas bort av Gunnarsson.

80 min: Isaksson boxar bort. Barny drar till direkt och får kanonträff men Badji är där och nickar bort!

78 min: Hamad med inlägg från höger. Isaksson plockar ned bollen enkelt.

77 min: Hörna för Hammarby från höger. Ny hörna.

76 min: Djurdjic med inlägg från höger längs plastgräset men bollen går bara till djurgårdsförsvarare.

75 min: Paulsen drar frisparken hårt i den uppställda Djurgårdsmuren.

74 min: Ny smäll mot Djurdjic ansikte, denna gång av Kozica. Nu får Hammarbyspelaren frispark med sig. Det är det sista om Kozica gör. Byts ut mot Badji.

73 min: Svendsen får inte till avslutet inne straffområdet. Djurgården hårt tillbakapressat just nu och Hammarby matar inlägg från respektive kant.

70 min: Junior går omkull i duell med Ulvestad i Djurgårdens straffområde. Han reser på sig och spelar bollen vidare till Barny som tar ett avslut som dock blir allt för tamt mot Isaksson. Nu är det hetta och intensitet åt båda håll!

68 min: Barny glidtacklar bollen ut till hörna. Sellberg-Wiland får inte tag på den men Hammarby kan till slut reda ut det hela.

68 min: Ulvestad med ett skott som bereder Sellberg-Wiland vissa problem.

67 min: Hammarby i kontring. Hamad har möjlighet att spela Svendsen till höger men väljer att spela den inåt mitten och då hinner Djurgårdsförsvarare hem och täcka.

64 min: I anfallet efter utnyttjar Vladimir Rodic missförstånd i Djurgårdsförsvaret. Andreas Isaksson är långt utanför sitt mål, blir rundad av Rodic som reducerar till 1-2 och det är match igen på Tele2 Arena!

64 min: Inlägg från vänster som når fram till Kevin Walker men han får inte till avslutet.

59 min: Radetinac hinner inte mer än in på planen förrän han gör 2-0 efter ett fint samspel med Erik Johansson.

58 min: Djurgården genomför bytet – Mrabti ut – Radetinac in.

55 min: Djurgården på väg att göra ett byte – Radetinac på väg in.

55 min: Hamad och Ring i en duell och Djurgårdsspelaren blir liggande kvar på gräset i några ögonblick.

53 min: Junior skjuter ett snabbt och skruvat skott mot bortre hörnet men Andreas Isaksson gör en briljant räddning och bollen ut till hörna.

53 min: Andersen med inlägg från höger som går förbi allt och alla.

51 min: Inlägg från vänster mot Hammarbys straffområde men bollen går rakt i händerna på Sellberg-Wiland.

50 min: Mycket boll för Hammarby inledningsvis och de envisas med att ha bollen där sikten är som sämst. Men det såg ut som om Borges tappade bollen och Djurgården kan ställa om…

48 min: Röken ligger tät över den nordvästra delen av planen och det är svårt att se där exakt vad som händer men domaren har tilldelat Hammarby en hörna.

46 min: Hammarby sätter igång den andra halvleken.

Spelarna var på väg in – men lämnade planen när sikten inte var den bästa på grund av bengalrök. Men spelarna var inte borta från planen speciellt länge och är kvar på planen tills röken skingrar sig. Avspark alldeles strax

HALVTID

45+2: Ring bryter in i Hammarby straffområde och skjuter ett lågt skott mot den första stolpen. Det är dock inte allt för hårt och Sellberg-Wiland kan lätt dyka ned och rädda bollen.

Vi har tre minuters tilläggstid av den första halvleken.

45 min: Sandberg med inlägg från höger mot Jeppe Andersen som möter med huvudet men bollen smiter ett par decimeter utanför Isakssons högra stolpe.

43 min: Ring får en smäll mot ansiktet av Neto Borges och domare Al-Hakim plockar fram det gula kortet ur fickan.

41 min: Tankovic med lyftning mot Hamad i Djurgårdens strafformåde men denne får inte kontroll på bollen som går ned till Isaksson.

40 min: Erik Johansson drar till på volley men får ingen bra träff och bollen går ut till inspark för Sellberg-Wiland.

39 min: Jeppe Andersen med en lyftning in i Djurgårdens straffområde men bollen går ut till inspark för Isaksson.

37 min: Spelet igång igen och nu har derbyintensiteten äntligen börjat skönjats lite. Allt för tamt spel från båda lagen under första halvltimmen men nu börjar vi känna lite derbyhetta!

35 min: Djurdjic ligger i mittcirkeln efter en duell med Erik Johansson som slår handen i ansiktet på Djurdjic. Spelet fortgår till rejält missnöje från hemmapubliken. Till slut blåser dock domare Al-Hakim av spelet

33 min: Rodic med inlägg från höger mot Djurdjic. Djurgårdsförsvare genom Danielson nickar bort.

31 min: Hammarby med boll på högerkanten. Sandberg slår in bollen framför Djurgårdsmålet och i toppen på målområdetskanten dyker Djurdjic upp och avslutar – vissa delar av publiken i jublar i tron om att bollen går in men den går utanför Djurgårdsmålet.

30 min: Jonas Olsson försöker hinna upp bollen innan den går ut till hörna men han halkar och druttar rakt över hörnflaggan. Matchens första hörna för Bajen. Paulsen nickar men den är ganska tam och Isaksson kan ta bollen utan besvär.

29 min: Ny Hammarbyfrispark, tio meter från Djurgårdens straffområde. Hamad lyfter in bollen i straffområdet. Tankovic når inte bollen och den tas bort av Djurgårdsförsvarare.

26 min: Junior slår en lång svepande diagonal passning in mot högra delen av straffområdet, där Simon Sandberg tar emot och drar till ur dålig vinkel, bollen smiter hårfint utanför bortre stolpen.

24 min: Hammarby kontrar och Jeppe Andersen avlossar ett skott tre-fyra meter utanför straffområdet. Men bollen går längs konstgräset och ett par meter utanför Djurgårdsmålet.

24 min: Djupledsboll mot Hammarbys planhalva, Sellberg-Wiland är långt ute och når inte fram till bollen men det gör backkollegan Paulsen som får bort bollen.

20min: Erik Johansson smeker fram bollen mot Kerim Mrabti som löper in mellan Hammarbys backar och Mrabti placerar in bollen förbi Sellberg-Wiland i Hammarbymålet.

17 min: Hamad med inlägg från höger. Nickas bort av Jonas Olsson.

15 min: Kozica springer offside när Djurgården går framåt i samband med en omställning. Hammarbys Borges tappade bollen utanför Djurgårdens straffområde md en slarvig passning.

12 min: Jonas Olsson och Nicola Djurdjic i en duell, där den maskförsedde Hammarbyspelaren fick axeln i ansiktet av Olsson. Såg dock mer ut som om Djurdjic sprang rakt in i Olssons axel.

9 min: Matchens första varning när Jeppe Andersen drar Kozica i tröjan.

9 min: Ny Hammarbyfrispark, 8-9 meter till höger om Djurgårdens straffområde efter att Djurdjic blivit hårt tagen i närkamp med Erik Johansson.

8 min: Erik Johansson väggspelar sig fram och kommer till ett starkt avslut mot Sellberg-Wiland som räddar och dämpar bollen längs gräset.

6 min: Djurgården kommer fram på högerkanten genom Mrabti som skickar in bollen längs gräset in framför målet men där är ingen lagkamrat och bollen går ut till inkast på andra sidan.

5 min: Hammarby vinner en frispark, åtta nio meter snett till höger utanför straffområdet. Bollen slås in mot straffområdet men Isaksson greppar bollen säkert.

4 min: Hammarby i kontring. Tankovic spelar bollen till Rodic till vänster i Djurgårdens straffområde. Denne som skjuter mot Isaksson som räddar och släpper retur rakt fram. Hammarby kan inte göra något konstruktivt i andravågen.

3 min: Avvaktande inledning men Djurgården tar sig fram på högerkanten genom Ring som tar sig in i straffområdet och det blir hörna för Djurgården från höger. Bollen nickas utanför till ny hörna.

1 min: Matchen igång när Djurgården gör avspark.

Spelarna på väg ut på planen igen och gör sig redo för en ny matchstart.

Kommer rapporter nu om att bengalen slog ned vid en liten flicka och nu lämnar barnfamiljer matchen. Trist att folk inte kan gå på en match utan att behöva vara rädda för att supportrar inte kan sköta sig på läktarplats.

Just nu har vi ingen uppgift på när matchen kommer att återupptas.

En bengal kastades från Djurgårdens kortsida mot publiken på långsidan. Spelarna lämnar planen på nytt.

Spelarna kommer in på planen igen.

Fyrverkerier bränner av  i samband med att spelarna går in och knallskott dånar. Spelarna lämnar planen. Trist.

Spelarna kommer in på Tele2 Arena till tonerna av Kenta Gustavssons “Just idag är jag stark”

Kvarten kvar till avspark och arenan börjar fyllas på allt mer. En härligt fin sensommardag med över 20 grader på termometern i höstmånaden september.
Klackarna har börjat köra igång och överröstar stundtals den polishelikopter som hörs i fjärran i luften kring arenan.

Hammarby: Johan Sellberg-Wiland – Simon Sandberg, Björn Paulsen, David Fällman, Neto Borges – Junior, Jeppe Andersen (62) – Vladimir Rodic, Muamer Tankovic (63), Jiloan Hamad – Nikola Djurdjic.

Ersättare: Davor Blazevic (mv), Mads Fenger, Mats Solheim, Junes Barny (62), Kennedy Bakircioglu, Imad Khalili, Sander Svendsen (63).

Kommentar: Hammarby med den väntade startelvan, Djurgården med en förändring: Erik Johansson tar klivet upp på mittfältet. Under veckan har man testat en 4-3-3-uppställning med Johansson på mitten, men här står elvan formerad i 4-4-2. Vi får se när matchen börjar.

Djurgården: Andreas Isaksson – Jacob Une Larsson (78), Marcus Danielson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson – Fredrik Ulvestad, Kevin Walker, Erik Johansson, Jonathan Ring – Kerim Mrabti (58), Dzenis Kozica (74).

Ersättare: Tommi Vaiho (mv), Niklas Gunnarsson (78), Johan Andersson, Jesper Karlström, Haris Radetinac (58), Edward Chilufya, Aliou Badji (74).

Kommentar: Djurgården hade presenterat en 19-mannatrupp där ett namn skulle bort, och nu står det klart att det är nyförvärvet Nicklas Bärkroth som strukits ur truppen.

Liverapportör: Mats Jonsson.

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 26 mars
16:30 AIK - Vålerengen Träningsmatch
18:00 Litauen - Gibraltar UEFA Nations League - Liga C
18:00 Lettland - Liechtenstein Landskamp
18:00 Georgien - Grekland EM-kval
19:00 Norge - Slovakien Landskamp
19:00 Ungern - Kosovo Landskamp
19:00 Malta - Belarus Landskamp
20:00 Tjeckien - Armenien Landskamp
20:15 Danmark - Färöarna Landskamp
20:45 Wales - Polen EM-kval
20:45 Slovenien - Portugal Landskamp
20:45 Skottland - Nordirland Landskamp
20:45 Irland - Schweiz Landskamp
20:45 Tyskland - Nederländerna Landskamp
20:45 Ukraina - Island EM-kval
20:45 England - Belgien Landskamp
21:30 Spanien - Brasilien Landskamp
torsdag 28 mars
18:45 Barcelona - Brann UEFA Champions League, damer
19:00 Orebro W - Norrköping Träningsmatch, damer
21:00 PSG - Häcken UEFA Champions League, damer
fredag 29 mars
13:00 Lund - Rosengård Ettan södra
13:30 Bristol C - Leicester Championship
14:00 Torn - Torslanda IK Ettan södra
14:00 Vasalund - Karlbergs BK Ettan norra
15:00 Falkenberg - FC Trollhättan Ettan södra
16:00 Wrexham - Mansfield League Two
16:00 Karlstad - Täby Ettan norra
16:00 Norwich - Plymouth Championship
18:30 Köge - Kolding Danska ligan, damer
18:30 Blackburn - Ipswich Championship
19:00 Silkeborg - Fredericia Danska cupen
20:45 Ayr - Airdrieonians Skottland Championship
21:00 Cadiz - Granada La Liga
21:00 Watford - Leeds Championship
lördag 30 mars
12:00 Stocksund - Friska Viljor FC Ettan norra
12:30 Napoli - Atalanta Serie A
13:00 Gif Sundsvall - Östersund Superettan
13:00 Örebro Syrianska - Stockholm Internazionale Ettan norra
13:00 Eskilsminne - Tvååker Ettan södra
13:00 Wolfsburg - Essen Tyska cupen
13:00 Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:00 Eintracht Braunschweig - Elversberg 2. Bundesliga
13:30 Newcastle - West Ham Premier League
13:30 Liverpool - Manchester C Women’s Super League
14:00 Getafe - Sevilla La Liga
14:00 Nordsjælland - Bröndby Danska ligan, damer
15:00 Örgryte - Utsikten Superettan
15:00 Genoa - Frosinone Serie A
15:00 Torino - Monza Serie A
15:00 Juventus - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Norrköping - Malmö Allsvenskan
15:00 Fortuna Hjörring - Århus Danska ligan, damer
15:30 Eintracht Frankfurt - Union Berlin Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Freiburg Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Leipzig - Mainz Bundesliga
16:00 Chelsea - Burnley Premier League
16:00 Sheffield U - Fulham Premier League
16:00 Nordic United - AFC Eskilstuna Ettan norra
16:00 Tottenham - Luton Premier League
16:00 Nottingham - Crystal Palace Premier League
16:00 Jönköping - Olympic Ettan södra
16:00 Bournemouth - Everton Premier League
16:00 Oskarshamns AIK - Ljungskile Ettan södra
16:15 Almeria - Osasuna La Liga
16:30 Ålborg - SönderjyskE Danmark Division 1
18:00 Lazio - Juventus Serie A
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Gijon - Racing Santander LaLiga2
18:30 Aston Villa - Wolverhampton Premier League
18:30 Valencia - Mallorca La Liga
20:30 Hertha Berlin - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Fiorentina - Milan Serie A
21:00 Brentford - Manchester U Premier League
21:00 Barcelona - Las Palmas La Liga
söndag 31 mars
13:00 Livingston - Celtic Skottland Premiership
13:30 St Pauli - Paderborn 2. Bundesliga
13:30 Schalke - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Hannover 2. Bundesliga
13:30 Greuther Furth - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Osnabrück 2. Bundesliga
14:00 Celta Vigo - Rayo Vallecano La Liga
14:00 Gais - Brommapojkarna Allsvenskan
14:00 Helsingör - Naestved Danmark Division 1
14:00 Hammarby - Kalmar Allsvenskan
14:00 Piteå - Assyriska FF Ettan norra
14:30 Sollentuna - Umeå Ettan norra
15:00 Landskrona - Sandvikens IF Superettan
15:00 Trelleborgs FF - Oddevold Superettan
15:00 Liverpool - Brighton Premier League
15:30 Augsburg - Köln Bundesliga
16:00 Arsenal - Chelsea Women's League Cup
16:00 Viborg - Hvidovre Superligaen
16:00 Ängelholm - Norrby Ettan södra
16:00 Onsala - Ariana Ettan södra
16:15 Girona - Real Betis La Liga
16:30 Häcken - Mjällby Allsvenskan
17:30 Stuttgart - Heidenheim Bundesliga
17:30 Manchester C - Arsenal Premier League
18:30 Alaves - Real Sociedad La Liga
19:30 Bochum - Darmstadt Bundesliga
21:00 Real Madrid - Athletic Bilbao La Liga
måndag 01 april
12:30 Bologna - Salernitana Serie A
13:00 Örebro - Skövde AIK Superettan
13:00 Gefle - Helsingborg Superettan
13:00 Karlstad - Hammarby TFF Ettan norra
13:30 Leicester - Norwich Championship
14:00 Köpenhamn - Bröndby Superligaen
14:00 IFK Göteborg - Djurgården Allsvenskan
14:00 Sirius - Halmstad Allsvenskan
14:00 Hilleröd - B93 Köpenhamn Danmark Division 1
15:00 Brage - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Hobro - Kolding Danmark Division 1
15:00 Cagliari - Verona Serie A
15:00 Sassuolo - Udinese Serie A
15:00 Köge - Horsens Danmark Division 1
16:00 Coventry - Cardiff Championship
16:00 Stoke - Huddersfield Championship
16:30 Elfsborg - Värnamo Allsvenskan
16:30 AIK - Västerås SK Allsvenskan
18:00 Silkeborg - Århus Superligaen
18:00 Lecce - Roma Serie A
18:30 Ipswich - Southampton Championship
20:45 Inter - Empoli Serie A
21:00 Villarreal - Atletico Madrid La Liga
21:00 Leeds - Hull Championship
onsdag 03 april
20:30 Arsenal - Luton Premier League
20:30 Brentford - Brighton Premier League
21:15 Manchester C - Aston Villa Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 20 4 6 35 64
2 IF Elfsborg 30 20 4 6 33 64
3 BK Häcken 30 18 3 9 30 57
4 Djurgårdens IF 30 15 5 10 5 50
5 IFK Värnamo 30 14 3 13 3 45
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 30 13 6 11 -5 45
7 Hammarby IF 30 11 11 8 2 44
8 IK Sirius 30 12 6 12 7 42
9 IFK Norrköping 30 12 5 13 0 41
10 Mjällby AIF 30 12 5 13 -2 41
11 AIK 30 9 9 12 -4 36
12 Halmstads BK 30 9 9 12 -14 36
13 IFK Göteborg 30 8 10 12 -4 34
14 IF Brommapojkarna 30 10 3 17 -13 33
15 Degerfors IF 30 7 5 18 -32 26
16 Varbergs BoIS 30 3 6 21 -41 15