• Publicerat 1 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro är tillbaka på vinnarspåret – och Östersund har förlorat två raka efter att Saman Ghoddos lämnade. Kontentan efter de båda ”Ö”-lagen mötts på lördagskvällen. 2-1 till närkingarna efter avgörande mål av Nordin Gerzic. 

Örebro har haft en tung sommar efter en fin vår, men efterlängtad seger kom senast borta mot Kalmar. Då gjorde Viktor Sköld sitt första allsvenska mål sedan 2016, och i kväll hemma mot Östersund gjorde han mål igen – 1-0 till ÖSK i 34:e minuten, framspelad av Nordin Gerzic.

Östersund å sin sida har sett riktigt bra ut under sommaren och har varit och nosat på den absoluta toppstriden efter en direkt svag vår. Men nu kom andra raka förlusten, ingen seger sedan Saman Ghoddos lämnade för Amiens i Frankrike.

Man fick 1-1 genom Tom Pettersson tidigt i andra halvlek men ÖSK svarade efter dryga timmen då Gerzic slog till framspelad av Sköld – 2-1.

Östersund jagade kvittering och hade en boll inne men efter en stunds överläggande mellan huvuddomaren och assisterande domare så dömdes målet bort för offside.

2-1 till ÖSK som ligger på tionde plats. ÖFK är femma.