16-årige jättetalangen Rami Hajal lämnar Falkenbergs FF för holländska Heerenveen. Klubbarna är överens om en övergångssumma för den unge mittfältaren. 
– Jag kan bekräfta att vi är i Holland hos Heerenveen, säger Hajals agent Jonas Svensson till FotbollDirekt.se.

FD skrev i oktober i fjol om SC Heerenveens intresse för Falkenbergs löfte Rami Hajal. 16-åringen provspelade med klubben i Holland, som därefter bibehållit sitt intresse.

Och nu är det nära ett kontrakt i Holland för den offensiva mittfältaren, som är född i september 2001 och tidigare varit med i landslagssammanhanget i P01.

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson säger till klubbens hemsida att Hajal skrivit på för Heerenveen. När FD når spelarens agent Jonas Svensson så säger att han det sista ännu återstår.

– Jag kan bekräfta att vi är i Holland hos Heerenveen, vi kom hit i dag. Läkarundersökning sker i morgon, och om allt går som det ska så skriver han på efter det, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

Enligt uppgifter till FD är det ett treårskontrakt det handlar om för Hajal, som inledningsvis är tänkt för Heerenveens U19-trupp, där han kommer kunna spela matcher för U19- och U21-laget.

SC Heerenveen är känd för att ha fått fram flera kända spelare genom åren – av holländska namn sticker anfallsess som Ruud van Nistelrooy och Klaas-Jan Huntelaar ut.

Ett stort antal svenska spelare har varit i klubben genom åren, såsom Marcus Allbäck och Erik Edman, och på senare år Sam Larsson och Simon Thern.