• Publicerat 29 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Michael Almebäck fick lämna planen senast mot Kalmar – en axelskada stoppade Örebros mittback. På lördag väntar Östersund för ÖSK, och det är oklart om Almebäck kan spela den matchen.
– Nu tar vi det dag för dag, men min förhoppning är så snart som möjligt, säger han till Nerikes Allehanda.

Örebro tog en viktig seger borta mot Kalmar i måndags, men smolk i glädjebägaren när Michael Almebäck fick kliva av med en befarad axelskada. Mittbacken fick ge upp spel efter 41 minuter i matchen, och nu har han undersökt axeln.

– Jag kan inte de medicinska termerna, men jag har en muskelskada som inte har läkt. Enligt läkarna verkar jag ha haft den ett antal år, men den har inte skapat några större problem tidigare. Nu är det lite mera muskelfibrer som har slitits av, säger han till Nerikes Allehanda.

Om tre dagar är det match igen, nu mot Östersund. Det är oklart om Almebäck kan medverka:

– Som det ser ut nu tar vi det dag för dag. Jag har alltid förhoppning om att det ska gå fort. Läkarna vet mer vad det finns för risker, men min förhoppning är så snart som möjligt. Det har redan blivit så pass mycket bättre, men jag har ingen kraft i utåtrotation. Det är det som är avgörande.

– I går cyklade jag bara lite, så jag får se hur det känns i morgon. Det blir nog ganska mycket efter hur det känns. Sen springer jag inte med axlarna, men det gäller ändå att vara lite försiktig.