• Publicerat 22 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Skrällarnas afton i Svenska cupen. Varken Helsingborg, Sundsvall eller Kalmar lyckades ta sig vidare under onsdagskvällen.

Det var minst sagt tre knallar som det bjöds på i Svenska cupen under onsdagskvällen.

Helsingborg, som går som tåget i superettan, skulle nu bara slå ut lillebror Eskilsminne, men division 1-laget ville annat och Jesper Larsson sköt matchens enda mål i den 68:e minuten. Eskilsminne till Svenska cupens gruppspel. HIF utslaget!

Det var dock inte bara Helsingborg som hade en dyster kväll. Småländska Assyriska Turabdin besegrade överraskande Kalmar med 3-1 på hemmaplan. Mikael Dyrestam kvitterade till 1-1 kort före paus, men i 63:e minuten fick Victor Agardius syna det röda kortet och tio minuter senare hade Assyriska Turabdin både gjort 2-1 och 3-1, vilket alltså blev slutresultatet.

För Sundsvalls del blev det uttåg mot division 1-laget Nyköping efter förlängning. David Batanero kvitterade till 1-1 i 73:e minuten och matchen gick till förlängning, där David Haro nästan per omgående sköt 2-1 till allsvenska klubben. I 104:e minuten kvitterade Nyköping och med två minuter kvar av ordinarie tid av förlängningen prickade Oscar Karlsson in segermålet för ”Bissarna”.

Elfsborg och Häcken tog dock planenliga segrar. Boråsarna vann med 4-0 mot Motala och Häcken med 5-0 mot Växjö United.