Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF leder superettan och man kan argumentera för att HIF är seriens bästa lag. Men är de också bättre än alla allsvenska lag? Ja, om du frågar HIF-mittfältaren Mohammed Abubakari.
– Det är vad jag säger, säger Abubakari till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs IF har sex raka segrar och leder superettan. Storsatningen med nyförvärv som Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson och Wanderson ser ut att betala sig.

I går 2-0-seger i Skånederbyt mot Landskrona BoIS.

HIF bäst i superettan, åtminstone om man tittar på tabellen. Hur skulle det här laget klara sig i allsvenskan? FD:s superettanbloggare Lennart Sandahl skrev nyligen ett blogginlägg, där han gav dagens HIF goda chanser i en allsvensk kontext.

”Jag tror till och med att höstens trupp hade klarat sig kvar i Allsvenskan” skrev han.

Helsingborgs mittfältare Mohammed Abubakari tror att hans lag skulle göra det långt mycket bättre än så – i en intervju med Helsingborgs Dagblad så pratar han om HIF som Sveriges bästa lag.

Bättre än AIK, Hammarby, IFK Norrköping och Malmö FF. Abubakari hyllar sina medspelare och inte minst mittfältskollegan Darijan Bojanic.

– Mycket bättre än de lagen. Du behöver inte bli förvånad för jag vet vilka jag spelar med. Jag har mött Malmö många gånger och vet vilka spelare de har nu. Och när vi pratar om en mittfältare som kan passa bollen så precist finns det ingen i allsvenskan som kan göra det Darijan [Bojanic] gör. Det finns ingen bättre fot i allsvenskan än hans.

Abubakari får följdfrågan om han verkligen tycker att HIF är bättre än de här lagen, och svarar:

– Det är vad jag säger.

Härnäst i superettan väntar hemmamatch mot Gefle för Helsingborg, nu på lördag. Superettan är inne i omgång 19 av 30 och HIF leder tre poäng före tvåan Falkenberg. Det är åtta poäng ned till trean AFC på allsvensk kvalplats.