Foto: Bildbyrån

Utbuade på Tele2 Arena i går. Efter förlustmatchen mot Kalmar möttes Djurgårdens spelare av glåpord från hemmafansen, men trots missnöjet på läktarplats rycker kaptenen Jonas Olsson mest på axlarna.
– Det var inte så mycket positivt som sades direkt, men vi förtjänar det inte heller, konstaterar mittbacksstjärnan för FotbollDirekt.se.

Fem raka matcher utan seger. Det är Djurgårdens dystra facit. Kryss hemma mot Sundsvall följt av kollapsen borta mot Häcken (0-5) och så i går 0-2 hemma mot Kalmar. Lägg dessutom till Europa League-kvalmötena med ukrainska Mariupol, vars bägge matcher slutade 1-1 och där ukrainarna vann efter förlängning i Odessa. Detta ett Mariupol som tog sig till Europa League-kvalet via fair play.

Det har med andra ord inte varit Djurgårdens veckor och i går fick fansen nog. Efter att det blårandiga laget blivit utspelat i den första halvleken buades Djurgården ut – så även efter slutsignalen.

Trots fansens ilska gick ändå hemmaspelarna runt och tackade supportrarna – men de möttes då av glåpord och aggressiva gester. Vissa ville se Djurgårdens spelare ta av sig tröjorna och för att citera högerbacken Niklas Gunnarsson: ”De skrek att de skulle komma till Kaknäs och slåss”. Det sistnämnda känner inte kapten Jonas Olsson igen.

– Nej, det hörde jag inte, säger han till FotbollDirekt.se.

Vad sa dem?

– Jag vet inte. Det var mycket frustration. Det var inte så mycket positivt som sades direkt, men vi förtjänar det inte heller…

Du har ju hyllat Djurgårdens fans väldigt mycket, men just när de skällde ut er spelare såg du ut att ha mord i blicken?

– Haha nej jag har inga problem med sådant där. Vi känner oss väldigt besvikna och jag förstår absolut deras frustration. Jag tycker att det är viktigt att gå den rundan och tacka fansen oavsett. Det är ju väldigt enkelt att göra det efter en 3-0-seger. Nu var det tuffare, men desto viktigare att göra det ändå!

LÄS: VILL TILLBAKA TILL DJURGÅRDEN – STJÄRNANS NYA UTSPEL 

För Djurgårdens del väntar nu Sylvia på bortaplan i Svenska cupen på onsdag innan ett krisande Elfsborg gästar Tele2 Arena på söndag. Viktiga matcher för Blåränderna och en chans att studsa tillbaka igen efter den tunga perioden.

– Efter uttåget i Europa League har det varit lite låg energi. Prestationerna mot Häcken och Kalmar har varit dåliga, men Europamatcherna tycker jag inte var så dåliga. Där var det väldigt små marginaler som avgjorde. Nu är vi i skottlinjen och då kan man inte lägga sig ner och tycka synd om sig själv, utan nu gäller det att kämpa ännu hårdare för det finns ingen genväg, säger Olsson.

Jonathan Ring konstaterade för mig efteråt att Rasmus Elm är alldeles för bra för allsvenskan. Du som spelat med honom i landslaget, vad säger du?

– Ja det är han väl, när han är frisk… Det är ju det som varit problemet för honom och det vet alla om. Det var ju därför som han återvände till allsvenskan. När Rasmus är i slag är han en fantastisk spelare!