IFK Göteborg sålde sin bäste målskytt Elias Mar Omarsson och nu är det hemvändaren Robin Söder som målskyttet hänger på – speciellt i Tobias Hyséns frånvaro. 27 år gammal känner han sig inte pressad av läget.
– Det kravet har jag väl alltid haft? Om jag inte gör målen så ska jag vara inblandad i lägen där vi skapar målchanser, situationer eller dra på mig bevakning, säger han till Sportbladet.

Robin Söder väntas göra debut mot Östersunds FK och den 27-årige hemvändaren kommer ha en press på sig att leverera i sålde skyttekungen Elias Mar Omarssons (åtta mål innan han såldes till Excelsior) frånvaro och under tiden Tobias Hysén sköter sin rehab.

Men det är en roll som han inte har något emot.

– Det kravet har jag väl alltid haft? Om jag inte gör målen så ska jag vara inblandad i lägen där vi skapar målchanser, situationer eller dra på mig bevakning. Det vet jag om och hoppas och tror jag att jag är redo för. Men det handlar inte bara om mig. Vi är många spelare, ledare och andra i klubben som ska vända på det här tillsammans, säger han i en intervju med Sportbladet.

I beslutet att komma hem till Blåvitt nämner han speltid, sociala faktorer och Poya Asbaghi som de största anledningarna.

– Man ser en röd tråd och idé i hur Poya (Asbaghi, tränaren) vill att IFK Göteborg ska spela. Jag har hört mycket gott om Poya från spelare och andra kring IFK Göteborg och fick ett väldigt gott intryck av honom när jag skulle bestämma mig.

Men Blåvitt ser han ännu inte som en slutdestination i karriären.

– Jag är inte här för att avsluta min karriär. Förhoppningsvis kan det här ge mig en skjuts och ta mig ut i fotbolls-Europa igen, säger han till Sportbladet.