Helsingborg fortsätter att marschera mot Allsvenskan 2019. På söndagen vann HIF Skånederbyt mot Landskrona Bois med 2-0 – när nya stjärnförvärv debuterade. 

Helsingborgs satsning inför hösten har inte varit nådig för konkurrenterna i toppen.

Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson kom i ett tidigt skede. Innan fönstret stängde hann HIF dessutom krydda truppen med brassen Wanderson och försvararen Markus Holgersson som vänt hem till sin förra klubb.

De två sistnämnda debuterade inför 13 395 åskådare när Helsingborg slog Skånerivalen Landskrona med 2-0 på Olympia. Islänningen Andri Bjarnason inledde målskyttet i den 24:e minuten efter att den förre Elfsborgsspelaren Anders Randrup hittat fram med en passning.

I den andra halvlek punkterades mötet när hemvändaren Rasmus Jönsson nätade för tredje matchen i rad. Landskrona Bois försökte och försökte men utan att ”Granen” och hans kompanjoner behövde anstränga sig för mycket för att vinna.

Resultatet innebär att HIF går upp i ensam serieledning tre poäng före Falkenberg och hela åtta poäng ned till AFC Eskilstuna på kvalplatsen.