Foto: Bildbyrån

På söndagskvällen skrev Dalarnas Tidning att förre Dalkurdtränaren Andreas Brännström väntas ta över Jönköpings Södra inom de närmsta dagarna. Klubbens ordförande Mats Tidstrand är fåordig när han konfronteras av uppgifterna. 
– Nej, han är inte klar för oss. Sen tittar vi alltid rent proaktivt som alla elitklubbar gör. Men jag kan inte på något sätt kommentera namn, säger han till FotbollDirekt.se

Senare på söndagen blev Brännström officiellt klar för två år i J-Södra och att Stefan Jörgensen återgår till en roll i akademin. 

Andreas Brännström var vinterns hetaste tränarnamn när han först såg ut att bli klar för IFK Göteborg men klubben kunde inte komma överens med Dalkurd. Sedan tackade han självmant nej till BP innan han slutligen fick sparken av Dalkurd och ersattes av Azrudin Valentic.

Sedan dess har Brännström varit klubblös. Men nu ser han ut att ha hittat en ny arbetsgivare. Enligt Dalarnas Tidning så kommer Brännström att ta över Jönköpings Södra inom kort, något som stämmer väl med FD:s uppgifter. När FD når J-Södras ordförande Mats Tidstrand säger han så här om uppgifterna.

Är Andreas Brännström klar för J-Södra?

– Nej, det är han inte. VI håller på och tittat hela tiden rent proaktivt. Självklart är vi nu i en ansträngd tabellposition som gör att vi som varje elitklubb alltid ser över vår verksamhet.

Har ni förtroende för er tränare Stefan Jörgensen? 

– Vi har fullt förtroende för vår ledar- och spelartrupp.

Sitter Stefan säkert?

– Det är som jag säger, vi har fullt förtroende sen får man hela tiden vara på tå och hålla koll på vad som händer när man är i vår situation på nedre halvan i tabellen. Vi måste vara väldigt observanta och proaktiva i vårt arbete.

Men Brännström är inte klar för er? 

– Nej, det finns inget att presentera.

Jönköpings Södra ligger på elfteplats i Superettan bara en poäng före Varberg på negativ kvalplats.

Senare på söndagen blev Brännström officiellt klar för två år i J-Södra