• Publicerat 18 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Arnor Sigurdsson kan lämna Norrköping för över 30 miljoner kronor, något Expressen rapporterade om i dagarna. Det skulle göra islänningen till klubbens dyraste någonsin.
– Det känns som han är mogen och fotbollsmässigt tycker jag det, att han är redo. Vill de iväg är det bara att önska lycka till, säger kaptenen Andreas Johansson till NT. 

Det var i dagarna som Expressen uppgav att en rysk klubb är villig att betala över 30 miljoner kronor för Norrköpings Arnor Sigurdsson. 19-åringen har i år gjort succé hos tabellfyran och enligt tidningen överväger Norrköping att tacka ja på grund av det saftiga budet.

En som inte kommer hindra islänningen från att lämna klubben är kaptenen Andreas Johansson.

– Det känns som han är mogen och fotbollsmässigt tycker jag det, att han är redo. Sen är det andra delar att komma till utlandet. I Sverige tror jag att det är lätt att komma in i det sociala men jag vet inte hur det fungerar i andra länder. Du måste trivas vid sidan av också. Jag förstår de som lämnar men ibland vill man säga: ”Vänta lite”. Som med Tess (Tesfaldet Tekie). Han var så himla duktig. Vill de iväg är det bara att önska lycka till, säger Johansson till NT.

Under sommaren har redan Eric Smith, Linus Wahlqvist och Jon Fjoluson lämnat Norrköping. Efter säsongen kan även Andreas Johansson försvinna. Kaptenens kontrakt löper nämligen ut då.

– Jag och klubben vet fullt ut var vi står. Det är inte bara det sportsliga. Den sociala biten ska stämma med, konstaterar 36-åringen som vid en flytt från Norrköping kan komma att återvända till Halmstad, något NT rapporterar om.

– Det är lite funderingar men jag känner ingen stress. Jag trivs fantastiskt med att spela fotboll och att göra det för den publik som det var här senast (Hammarby hemma). Sen för klubbens del, om de ska rekrytera spelare och skriva kontrakt är det viktigt att veta vilken tränare det är nästa år. Det är många bitar som ska sitta ihop, säger mittbacken till tidningen.