Elfsborg värvade danske mittfältaren David Boysen på transferfönstrets sista dag. Nu berättar Boysen om varför han valde Elfsborg. Tränaren Jimmy Thelin hade närstuderat honom:
– Jag vet att tränaren har sett över 200 timmar video med mig innan han sade att det var just mig han ville ha, säger Boysen till danska bold.dk.

Elfsborg gjorde två sena värvningar på transferfönstrets sista dag. Chinedu Obasi och David Boysen presenterades sent på lördagskvällen.

Boysen har en bakgrund i Bröndby, men senaste klubb var israeilska Beitar Jerusalem. I en intervju med danska bold.dk så berättar han om varför han valde Elfsborg efter uppbrottet i Israel.

Den 27-årige yttermittfältaren säger att han hade bud från klubbar i hemlandet:

– Jag vill helst stanna utomlands så länge som möjligt, i varje fall i förhållande till de möjlgheter jag hade därhemma. Jag sade nej till två bud från Superligan, säger han till bold.dk.

– Det var inte aktuellt för mig med den ekonomin, och geografiskt passade det inte heller. Rent spelmässigt värderade jag att jag skulle passa bättre i Elfsborg.

Boysen ser den svenska ligan som hetare än den danska:

– När det gäller stadion och faciliteter så är Elfsborgs markant bättre än vad många danska klubbar kan erbjuda, och intresset för fotboll är jättestort i Sverige, så det ser jag fram emot.

En avgörande faktor var också att Elfsborgs tränare Jimmy Thelin hade en klar bild av Boysen, efter att ha studerat honom grundligt på video:

– Jag vet att tränaren har sett över 200 timmar video med mig innan han sade att det var just mig han ville ha. så man kan fundera på varför han behövde så lång tid, säger Boysen skämtsamt.

– Det är bara grymt att han går upp i detaljerna, och han vill inte att jag ändrar något i min spelstil.