Foto: Bildbyrån

Markus Holgersson har återvänt till Helsingborgs IF efter drygt sex år utomlands. Men hemvändaren är ännu inte spelklar för HIF – Holgerssons senaste klubb Lorca har inte fått svar om flytt av spelarlicens från spanska förbundet.
– ”Frustation” är ett bra ord, och jag känner även besvikelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till fotbollskanalen.se.

Markus Holgersson lämnade 2012 Helsingborgs IF för New York Red Bulls i MLS. Därefter har mittbacken varit i klubbar i England, på Cypern i Danmark och nu senast i Lorca i Spanien.

Holgersson presenterades som nyförvärv i HIF i förra veckan men har ännu inte debuterat. På söndag skulle chansen kunna komma, i derby mot Landskrona BoIS.

Men det är ännu oklart om han får spela matchen. HIF meddelar på sin hemsida att spanska förbundet ännu inte beviljat flytt av spelarlicensen. Holgerssons tidigare klubb Lorca har gjort sitt, men förbundet i Spanien har inte responderat.

”HIF, det svenska fotbollförbundet och Markus Holgerssons tidigare klubb Lorca har gjort det man kan och ska för att få spelarlicensflytten beviljad av det spanska fotbollförbundet men ännu ej fått något svar. Spaniens nationella fotbollförbund svarar heller inte på varken samtal eller mejl. Detta har väckt frustration hos såväl oss, Helsingborgs IF, som Markus Holgersson, hans tidigare klubb och det svenska fotbollförbundet.”, skriver HIF på sin hemsida.

En som däremot kan spela på söndag är stjärnförvärvet Wanderson. HIF:s ordförande Krister Azelius känner frustration över att inte också Holgersson är spelklar. Man har försökt nå spanska förbundet men inte lyckats. Azelius kommenterar situationen för fotbollskanalen.se:

– Jag känner besvikelse över att inte få det på plats. Vi visste ju med Wanderson att det kunde ta lite tid med ”imigration question”, och att han inte skulle spela mot Öis. Där var det med i planeringen. ”Holger” har vi räknat som tillgänglig redan i tisdags. Det är klart att det är störande att inte kunna använda en spelare som vi har värvat här och nu och i det känsliga läget vi är nu där det är full gas som gäller och att använda materialet vi har och spela in det matchmässigt för att nå det mål vi satt upp för säsongen. ”Frustation” är ett bra ord, och jag känner även besvikelse, säger Azelius till fotbollskanalen.se.

Det är i dag det avgörs om Holgersson får sin spelarlicens flyttad. Azelius igen:

– Har vi en bra dag i dag vaknar det spanska förbundet till och skickar det som krävs för att ”Holger” ska bli spelklar till på söndag, och har vi en mindre bra dag blir det inte så.