Foto: Bildbyrån

Svenske anfallstalangen Joel Mumbongo har intresserat klubbar i England och Itailen. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Mumbongo är nära en flytt till italienska Hellas Verona.
– Jag kan bekräfta att vi är i Italien och försöker göra klart innan fönstret stänger, säger Mumbongos agent Marco Salvatore till FotbollDirekt.se. 

Joel Mumbongo lämnade i vintras BK Häcken för spel i Utsiktens BK i division 1. Den 19-åriga anfallstalangen fanns med Häckens a-lag förra säsongen, men det blev ingen speltid i allsvenskan. Det har blivit sju mål och fyra assists division 1 för ungdomslandslagsmannen, och han besökte nyligen engelska Birmingham.

Där stoppades en övergång av att Birmingham stod under Fifa Financial Play-restriktioner. Men intresse har funnits även i Italien, och nu kan FotbollDirekt avslöja att det är nära med Hellas Verona i italienska Serie B.

Mumbongos agent Marco Salvatore bekräftar att man försöker slutföra en övergång:

– Jag kan bekräfta att vi är i Italien och försöker göra klart innan fönstret stänger, säger Salvatore till FotbollDirekt.se.

Det italienska transferfönstret stänger i kväll klockan 20. Blir det en övergång för Mumbongo så blir han lagkamrat med en annan tidigare Häckenspelare, Samuel Gustafson. A-landslagsmannen Filip Helander är en annan svensk spelare som varit i klubben på senare år (2015-2016).