Först åkte Djurgården ur Europa League med minsta möjliga marginal. Sen blev man överkörda borta mot Häcken. Mittfältaren Haris Radetinac summerar två tunga veckor och vad Djurgården ska göra för att inte hamna i en djupare svacka. 
– Vi är besvikna och jag förstår att fansen är besvikna, nu gäller det att vinna nästa match så att alla får tillbaka leendet på läpparna igen, säger han till FotbollDirekt.se.

När Haris Radetinac byttes in borta mot Häcken så var ställningen 0-2 i baken. 45 minuter senare hade hemmalaget sprungit iväg till hela 5-0.

En mycket oväntad kollaps för ett Djurgården som rankas som ett av seriens defensivt bästa lag. Det var också den andra raka då Dif veckan innan åkt ur Europa League med liten marginal borta mot ukrainska Mariupol.

Djurgårdsfavoriten Radetinac hymlar inte på något sätt att det varit två tunga veckor inför söndagens match mot Kalmar.

– Såklart att det varit jobbigt. Om vi börjar med Mariupol så tycker de flesta att vi var det bättre laget, men vi gör mindre mål än dom och då är det svårt att gå vidare. Det var en stor besvikelse att åka ur turneringen direkt men förhoppningsvis har vi lärt oss något till nästa gång vi spelar i Europa, säger Radetinac och kommer in på det han kallar ”käftsmällen” mot Häcken.

– Jag har svårt att förklara vad som gick fel eller varför det blev som det blev. Självklart var vi besvikna efter Maripolmatchen men vi är så professionella att vi släpper den besvikelsen efter en eller max två dagar. Jag trodde aldrig att det här skulle hända och jag vet varför vi släppte in så många mål mot Häcken. Det var inte bara att vi släppte in mål utan vi spelade dåligt också. Sen gör Häcken sin bästa match för året och vi gör vår sämsta. Man får gå till sig själv och titta sig i spegeln.

Hur var stämningen efter matchen. Var Özcan fly förbannad på er? 

– Nja, jag har inte koll på andra utan jag är alltid i min egen bubbla efter förluster. Man försöker samla tankarna och förstå vad som hände. Nu i veckan har vi haft en videogenomgång och haft bra diskussioner i gruppen. Nu kan man lägga den matchen åt sidan och studsa tillbaka på söndag.

– Vi hade åtta raka allsvenska matcher utan förlust innan Häckenmatchen så nu gäller det att börja vinna igen.

I tabellen har ni halkat efter lite i jakten på Europa. Just nu är ni fem poäng efter Östersund på tredjeplatsen. En del supportrar kanske har slutat hoppas på att ni ska upprepa topp-3-placeringen från i fjol – vad har du att säga till dem? 

– Det är klart att vi tror på en topplacering! Vi har ett tillräckligt bra lag för att slåss om det och vi möter många lag som ligger i toppen framöver.  Det är upp till oss, ingen annan. Men det gäller att vi tar några segrar i rad nu så att vi lägger oss i en bra position inför avslutningen. Vi tar en match i taget och det är det enda man göra efter två tunga veckor.

Vad vill du säga till fansen som är besvikna just nu? 

– Jag behöver inte säga så mycket för jag vet att de stöttar oss alltid oavsett. Om det går bra eller dåligt, det har fansen visat under flera års tid även när vi haft tyngre perioder. Vi hade störst bortafölje förra säsongen. Men jag tror att supportrarna förstår att vi är lika besvikna som de är och nu gäller det att börja vinna igen så att alla får ett leende på läpparna igen. Det kanske kommer lite mindre folk nu mot Kalmar på söndag men om vi vinner den så tror jag att alla kommer tillbaka i matcherna framöver igen. Alla kan ha dåliga dagar på jobbet.

Med tanke på allt du gått igenom med alla skador, kan du ändå njuta av att spela fotboll när det går tungt för laget?

– Jag tänker inte på skadorna alls utan det är bara kul att spela. Jag har spelat nästan alla matcher i år och på sistone har poängen börjat trilla in också. Sen är det klart att jag njuter och är glad av att spela och att kroppen är hel. Jag har bevisat både för mig och andra att det går att komma tillbaka från svåra skador och någonstans är det viktigast.