• Publicerat 15 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sedan tidigare har derbyt mellan Hammarby och Djurgården varit spikat den 2 september. Under onsdagen blev det också klart att Brommapojkarna-Malmö flyttas till det datumet, detta på grund av skåningarnas Europa League-playoff.

Egentligen skulle Brommapojkarna och Malmö drabbas samman lördagen 1 september, men då det under tisdagskvällen blev klart att MFF inte går vidare till Champions League-playoff, utan till Europa League-playoff efter uttåget mot ungerska Vidi, flyttas BP-matchen på Grimsta fram en dag.

MFF gästar nämligen Midtjylland (allt tyder på att danskarna slår ut walesiska The New Saints) på torsdagen den 30 augusti, detta i returen och därmed kunde inte BP-matchen spelas bara två dagar efter avgörandet mot Midtjylland.

Samma dag den 2 september i Stockholm spelas glödhett derby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena, en match som börjar klockan 15 och därefter kickar BP-MFF igång på Grimsta 17.30. Dubbla fotbollsfester i Stockholm alltså!

MFF:s hemmamöte med Sirius flyttas dessutom från lördagen 25 augusti till söndagen 26 augusti med avsparkstid 15.00, detta då MFF:s hemmamöte med Midtjylland spelas torsdagen 23 augusti.

De regerande svenska mästarna skriver på sin hemsida att även cupmötet borta mot Lund flyttas. Den matchen skulle ha spelats 22/23 augusti, men flyttas längre fram. Datum ännu inte fastställt.