Natten mot söndagen kunde FD avslöja att GIF Sundsvall hunnit göra klart med Dalkurds Oliver Berg – precis innan transferfönstrets stängning. Nu bekräftar Giffarna affären på sin hemsida.
– Vi är väldigt glada att det löste sig med Oliver, säger sportchefen Urban Hagblom.

Så här skrev FD i söndags:

”Vid midnatt natten mot söndag stängde det svenska transferfönstret och enligt FD:s källor hann Dalkurd med att göra ännu en spelaraffär. Oliver Berg ska ha dragit till sig intresse från GIF Sundsvall som utan resultat försökt att knyta honom till sig i sommar. Men enligt FD:s källor skedde ett genombrott under lördagen och Berg ska, om inget oförutsett hänt med pappersarbetet, hunnit göra klart med Giffarna inför höstsäsongen”

På tisdagen, dagen efter att GIF Sundsvall kört över Trelleborg med hela 6-1, bekräftade till slut klubben övergången på sin hemsida.

– Vi är väldigt glada att det löste sig med Oliver. Det är en bra spelare som vi i första hand ser som en offensiv spelare men som också kan spela centralt mittfält. Det är en spelare som passar perfekt in i vår grupp och det ska bli roligt att se hans utveckling hos oss, säger Urban Hagblom, sportchef.

Berg, som varit en nyckelspelare i norska Odds BK innan flytten till Allsvenskan, har kritat på för två och ett halvt år med Norrlandsklubben.

24-åringen har gjort 13 matcher och ett mål för Dalkurd den här säsongen.