• Publicerat 13 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Aboubakar Keita pekades ut som i stort sett klar för IFK Göteborg. Det blev inte så. Blåvitt värvade istället Fredrik Olstrup Jensen. Nu är Keita klar för en annan klubb – norska Stabaek.

FC Köpenhamns 20-åriga mittfältare Aboubakar Keita imponerade i fjol som utlånad till Halmstads BK i allsvenskan. I förra veckan så uppgav GT att Keita var nära en återkomst i allsvenskan, men i IFK Göteborg. Enligt tidningen så var Blåvitt endast detaljer i från att lösa ett lån av Keita.

Det blev inte så, och istället presenterade Blåvitt en mittfältsvärvning i norrmanen Fredrik Oldrup Jensen.

Nu blir det en utlåning för Keita, men till norska ligan. Stabaek lånar ivorianen från FCK fram till nästa sommar. FCK kan dock kalla tillbaka Keita i vinter.

– Det är en optimal lösning för både oss och för Keita. Han är en stor talang, som vi fortfarande tror kan utvecklas riktigt bra. Han hade lite otur med en skada som höll honom tillbaka på försäsongen, och konkurrensen på hans position är benhård i FCK just nu, säger klubbens manager Ståle Solbakken till FCK:s hemsida.

– Keita är på gång nu men han behöver matcher på en hög nivå, och det får han bättre möjligheter till i Stabaek och i en stark liga som Eliteserien.