• Publicerat 12 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

En förändring i Hammarbys trupp: Mittfältaren Rebin Asaad lånas ut till IK Frej i superettan. Asaad har inte fått någon speltid i allsvenskan, och nu vill Bajen ge honom matcher:
– Både vi och han själv tycker att han måste få matchning, så den här lösningen ser vi som något positivt för både honom och för Hammarby som klubb, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajens hemsida.

Rebin Asaad kom till Hammarby från Halmstads BK i fjol sommar, och det blev tio matcher under debutsäsongen i Bajen för 23-åringen.

Asaad fick gott om speltid på försäsongen och i svenska cupen, men sedan allsvenskan började har han inte fått spela alls. Och nu meddelar Hammarby att man lånar ut Asaad till superettanklubben IK Frej, som Bajen har ett samarbete med. Lånet gäller för resten av säsongen. Det skriver Hammarby på sin hemsida.

– Rebin hade en väldigt bra start här och konkurrerade i högsta grad om en plats i startelvan under försäsongen, men den ökade konkurrensen har gjort att han har fått lite för lite speltid i seriespelet. Både vi och han själv tycker att han måste få matchning, så den här lösningen ser vi som något positivt för både honom och för Hammarby som klubb. På det här sättet kan vi också hjälpa Frej i Superettan under hösten, vilket vårt samarbete så klart gynnas av, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajens hemsida.

Asaads kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen.