Foto: Bildbyrån

För andra året i rad gör Marko Johansson succé i Trelleborgs mål, utlånad från Malmö FF. Nykomlingen ligger trots detta näst sist i allsvenskan, men 19-åringen räds inte det tuffa utgångsläget.
– Jag tror att vi kommer klara det, det är ingenting som jag är orolig för, säger målvakten till FotbollDirekt.se.

Efter att Sirius besegrat IFK Göteborg under fredagskvällen lämnade Uppsalalaget det absoluta bottenträsket – och under lördagen tog Brommapojkarna andra raka trepoängaren när de slog Örebro på bortaplan med 1-0.

Det gör att BP på kvalplats har 16 pinnar, medan de andra två nykomlingslagen Trelleborg och Dalkurd sackar efter. Jumbon Dalkurd har endast nio poäng och med stjärntrion Yukiya Sugita, Mohamed Buya Turay och Rewan Amin sålda ser det mörkt ut för den nyblivna Uppsalaklubben att hålla sig kvar i årets allsvenska.

Tufft utgångsläge har också Trelleborg, som inför måndagens hemmamöte med Sundsvall står på tolv poäng och ligger näst sist – fyra pinnar upp till Brommapojkarna.

Trots detta räds inte målvakten Marko Johansson, som för andra året i rad är utlånad från Malmö till TFF, att åka ur serien den här säsongen.

– Vi har haft ett par tuffa matcher i rad, medan de andra lagen haft det lite lättare. Det är ju tajt därnere i botten. Det är inget för oss att tänka på och spelar vi som mot Hammarby borta kommer vi ta många poäng. Jag tycker att vi visade mot Bajen att vi är ett bra lag. Tro mig, vi har BP i sista omgången och vi har både Dalkurd och Sirius kvar att möta hemma och där tror jag att vi tar sex poäng. Så nej, det är ingenting som jag är orolig över. Jag tror att vi kommer klara det och vi ska bevisa det på planen, säger Johansson till FotbollDirekt.se.

LÄS: KAN VÄLJA BORT BLÅGULT – ”LUTAR ÅT DET” 

Medan Trelleborg i söndags bara föll med 1-0 mot Hammarby på Tele2 Arena kördes såväl Brommapojkarna som Dalkurd över av Bajen på bortagräs, 0-4 respektive 1-4. Marko Johansson, som trots nästjumboplatsen svarat för en mycket bra säsong i årets allsvenska, anser att hans Trelleborg är bättre än de andra två nykomlingslagen.

– Men vi har inte haft samma flyt som de andra lagen, generellt sett har vi haft otur, vi har inte fått det som vi velat, men det kommer att vända till sist. Sedan måste vi sätta lägena när vi får chanserna, för bakåt är vi stabila. Kolla på min före detta lagkamrat Johan Wiland, han gjorde en fantastisk räddning på vårt läge i slutet, men där måste vi göra mål!

På tal Wiland spelade Johansson inte bara med Bajens målvakt i MFF, utan även Stockholmslagets målspruta Nikola Djurdjic. I mötet på Vångavallen nätade anfallaren på Johansson, men nu senast på Tele2 Arena blev serben mållös.

– Jag känner Nikola privat, jag känner hans familj. När vi spelade i MFF ihop hängde jag med honom och Vladimir Rodic (klar för Hammarby). Det var kul att på nytt få möta honom och skönt att få revansch mot Nikola då han åtminstone inte gjorde mål på mig som han gjorde veckan innan, avslutar den 19-åriga keepern.