• Publicerat 12 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK vann mot Elfsborg med 1-0 under söndagskvällen. Henok Goitom sköt matchens enda mål. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK – ELFSBORG 1-0

AIK vann. Rättvist?

– Onekligen. AIK hade kontroll medan Elfsborg kändes väldigt tama. När 1-0-målet väl kom efter knappa timmen spelad kändes det ganska klart. Gnaget skulle bara vinna den här matchen!

Goitom segerskytt – och träffade stolpen två gånger?

– Ja, andra stolpträffen skulle så klart ha varit 1-0, då han missade öppet mål, men han fick ju revansch några minuter senare då han läckert lyfte bollen över Stuhr Ellegaard och placerade in ettan. Så här bra ska han ju vara!

Du tycker inte att Goitom varit tillräckligt bra tidigare?

– Jag tänker mest på hemmamötet mot Nordsjälland, då han var direkt svag. Som kapten och ett stort namn ska han ju visa vägen, vilket han verkligen gjorde i dag.

Elfsborg bara bättre målskillnad från att undvika kvalplats. Hur illa är det?

– Jag tror ju inte att de kommer åka ur och de har haft svåra matcher mot slutet såsom dubbelmöte med Östersund och så nu AIK. I kväll var de som sagt väldigt uddlösa och förtjänade inga poäng. Boråsarna fortsätter att vara en besvikelse, för med DET spelarmaterialet ska de ju ligga klart mycket högre upp i tabellen!

AIK leder allsvenskan med tre poäng före Hammarby. Vad tror du om deras match under måndagskvällen borta mot Norrköping?

– Tuffast tänkbara fight för Bajen så klart att möta ett Norrköping som nästan är piskat att vinna för att verkligen haka på i guldracet. AIK har 39 poäng, Bajen 36, Östersund som smugit med rejält efter VM-uppehållet har 33 och så Norrköping 31. Känslan är kanske att Hammarby inte tar tre poäng på Östgötaporten, just för att hemmalaget verkligen behöver en seger och att de också är ett väldigt bra lag. Så kanske att AIK inte bara får jubla i kväll, utan även i morgon…