Momamed Buya Turay har presenterats för belgiska Sint-Truiden. En prislapp på 20 miljoner från Dalkurd. Enligt uppgifter till FD så fanns inga allsvenska bud under sommaren – Hammarby och MFF hörde sig för, tidigare också Djurgården. Men ingen var beredd betala i närheten av det belgarna gjorde. 

Mohamed Buya Tyray kom till Dalkurd från AFC Eskilstuna inför säsongen.
Det blev nio mål från Buya Turay hos nykomlingen innan det tidigare i veckan blev definitivt klart att han lämnar Dalkurd och allsvenskan.

Belgiska Sint-Truiden har presenterat Buya – enligt FD:s uppgifter köps han loss för 20 miljoner kronor. En prislapp som inga allsvenska klubbar kunde eller ville matcha.

Men enligt uppgifter till FD så har det heller inte kommit några konkreta bud på succéanfallaren från allsvenska klubbar.

Däremot har Hammarby och Malmö FF hört sig för under vår och sommar. Men inte med bud, utan för att få en prisbild. Där ingen varit beredd att betala det Dalkurd velat ha, och inte tagit det vidare till att lägga ett officiellt bud.

LÄS: SPECIELLA MFF-STATS – SÅ MÅNGA GÅNGER PÅ 60 MÅNADER

Djurgården och Östersund gjorde samma sak i vintras, innan Buya blev klar för Dalkurd. Då var prislappen väsentligt lägre – FD har tidigare redogjort för Dalkurds uppgörelse med AFC i våras, där AFC skulle få åtta miljoner kronor uppdelat på flera delbetalningar.