Foto: Bildbyrån

Dusan Jajic slog till med ett hattrick senast mot Gefle. Bajentalangen, som är utlånad till Frej, berättar för FD om uppståndelsen.
– Det kom kanske som en chock för alla, säger 20-åringen. 

”Jag vill spela fotboll, så enkelt är det. Jag känner att fan, jag har suttit på bänken ett bra tag nu och det känns inte bra för man sänks så mycket som fotbollsspelare och det är jobbigt att inte få den speltiden. Det är ju det som man behöver som fotbollsspelare”.

Så lät det när FotbollDirekt pratade med Dusan Jajic efter uttåget i U19-EM borta i Georgien förra sommaren. Mittfältaren hade då knappt fått någon speltid av Hammarbys tränare Jakob Michelsen, men kort efter intervjun blev det klart att Jajic gick på lån till Frej i superettan.

Väl i Täbyklubben fick Jajic ett rejält lyft, blev helt ordinarie på Frejs mittfält och svarade för tre fullträffar under sin debutsäsong i superettan.

Även i år har 20-åringen varit utlånad till Frej – och han har steppat upp ytterligare. Fram till söndagens bortamöte med Gefle hade han svarat för tre ligamål, men på Gavlevallen exploderade det.

Tre drömmål svarade Jajic för. Två skott i krysset och ett läckert dribblingsnummer i straffområdet.

– Kul. Roligt att göra mål. Ett hattrick satt så klart perfekt och jag vill göra ännu fler poäng, konstaterar Jajic för FD och berättar sedan om reaktionerna.

– Det kom kanske som en chock för alla att jag gjorde tre mål, men jag fick mycket gratulationer. Jag vet vad jag kan.

Precis som i fjol är Jajic given på Frejs mittfält. I början av säsongen spelade han som sittande mittfältare, men nu lirar 20-åringen som nummer 10 – en plats som han vill ha i Hammarby nästa säsong när han återvänder från sitt lån.

– Det är på den positionen som jag får ut mest av mig själv. Jag har bra skott och kan göra fler poäng om jag är högre upp i banan. Jag kan göra ännu fler poäng än vad hittills gjort, men ju mer jag spelar desto större självförtroende får jag och desto bättre blir jag också.

Nu väntar serieledande Falkenberg i morgon för Frej på Vikingavallen. Från och med nu tvingas Täbylaget klara sig utan Marcus Degerlund, som precis som Jajic varit utlånad från Hammarby till Frej. I veckan blev det dock klart att mittbacken i stället lånas ut till IFK Göteborg.

– Jag tror att han har stora chanser att få spela där. Det blir en bra utmaning för honom att spela i allsvenskan igen. Jag tror att han kan göra det riktigt bra, säger Jajic om sin kompis.

Hur är det att följa ditt Hammarbys framfart i år?

– Hur kul som helst! Jag vet ju om att de är väldigt bra, det är bara att kolla på truppen. De är värda det här och jag hoppas verkligen att de vinner SM-guld!