Två allsvenska höstsäsonger i rad, 2016 och 2017 – nu är det klart med en tredje för Chinedu Obasi. Men inte i AIK – enligt uppgifter till FD så är den nigerianska stjärnan klar för Elfsborg.

Chinedu Obasi gjorde succé i AIK 2016, och i fjol återvände han till Gnaget. Nu är den meriterade nigerianska anfallaren tillbaka i allsvenskan en tredje vända.

Enligt uppgifter till FD så är Obasi klar för Elfsborg.

Elfsborg sålde nyligen Issam Jebali till Rosenborg för tolv miljoner kronor. Nu har man alltså en ersättare klar i Chinedu Obasi, som har flera år i Bundesliga (Hoffenheim, Schalke 04) bakom sig, och även VM-spel med Nigeria (2010).

Obasi lämnade AIK efter förra säsongen och skrev sedan på för Bolton Wanderers, men det blev ingen speltid där och vid säsongsslut i England stod det klart att han skulle lämna klubben.

Under sommaren har han letat ny klubbadress. FD skrev i veckan om att flera allsvenska klubbar visat intresse. Nu är det alltså Elfsborg som vinner dragkampen om anfallsstjärnan. Det handlar enligt FD:s uppgifter om ett korttidskontrakt säsongen ut till att börja med.

Elfsborg möter AIK borta i morgon, men Obasi kommer inte medverka mot sin tidigare klubb. Han börjar träna med Elfsborg på måndag.