Michael Olunga gjorde tolv mål för Djurgården 2016, och såldes sedan till Kina. Nu byter Olunga klubb – ett treårskontrakt med japanska Kashiwa Reysol är klart.

Michael Olunga kom till Djurgården på vintern 2016, och efter en tids provspel skrev han kontrakt med Blåränderna. Efter en trög start började målen rulla in, och vid säsongens slut stod han med tolv fullträffar för Djurgården.

Några månader senare var han såld till kinesiska Guizhou Zhicheng – en övergångssumma på runt 40 miljoner kronor för den kenyanske anfallaren.

Olunga lånades i fjol ut till Girona i spanska La Liga. Nu går han i en ny övergång, men den här gången permanent. Goal rapporterar att Olunga är klar för Kashiwa Reysol i Japan. Ett treårskontrakt är klart, skriver sajten.

Det ska röra sig om en övergång värd motsvarande 27 miljoner svenska kronor. Det ger dock inte Djurgården några nya pengar. Klubben har ingen vidareförsäljningsklausul, enligt vad FD erfar.

Och det hade inte spelat någon roll – summan understiger ändå det han såldes från Djurgården till Kina för. Uppgifter i fjol gjorde gällande att Djurgården sålde Olunga för runt 40 miljoner kronor. När klubben presenterade sin årsredovisning i mars framkom att nettosumman blev 34,4 miljoner kronor.

Djurgården har å andra sidan cashat in rejält på en tidigare spelare nu i sommar. När Omar Colley bytte Genk i Belgien mot italienska Sampdoria så blev det runt åtta miljoner till Blåränderna. Detta genom en vidareförsäljningsklausul.