• Publicerat 10 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF tog en ny trepoängare i allsvenskan, denna gång borta mot Dalkurd med 1-0. Nykomlingen fortsatt jumbo i tabellen.  

I går kväll kunde FotbollDirekt avslöja att Markkanen var på väg lämna AIK för Dalkurd. Ett upplägg där den 27-årige anfallaren bryter kontraktet med Gnaget för att sedan skriva på för Dalkurd.

AIK gick i morse ut med att kontraktet brutits, och senade under fredagen meddelade Dalkurd att man kontrakterat Markkanen.

Och det blev match redan i kväll för finländaren – och det från start när tabelljumbon tog emot regerande mästarna Malmö FF.

MFF spelade 1-1 hemma mot Vidi i Champions League-kvalet i tisdags och möter ungrarna utanför Budapest i returen på tisdag. Flera MFF-spelare vilas i kväll.

Dalkurd föll senast mot Brommapojkarna med 2-1 och har tappat skyttekungen Mohamed Buya Turay. Rewan Amin är dessutom mycket nära en flytt till Östersund.

Senast lagen möttes slutade det 1-1 i Malmö. Awad gav Dalkurd ledningen men MFF lyckades kvittera genom Strandberg.

Mycket fint frisparksläge i den 15:e minuten för MFF inför den rätt folktomma Gavlevallen. Behrang Safari sugen, men det blev Anders Christiansen som sköt, men högt över… Inte alls samma lycka där som när dansken bjöd på en soloräd mot Vidi och sköt 1-0 i tisdags.

Målvakt i Dalkurd Sixten Mohlin, som är utlånad från MFF. Speciellt förstås!

En mycket seg och händelsefattig första halvlek, lågt tempo och MFF på halvfart.

Ajdå MFF, Behrang Safari tvingades halta av skadad i den 38:e minuten. In i stället med Fouad Bachirou.

MÅÅÅÅÅL! 1-0 MFF i den 43:e minuten. Inlägg Romain Gall som snyggt plockades ner på bröstet av Sören Rieks som sedan elegant placerade in ledningsmålet för skåningarna. Detta var danskens sjätte allsvenska fullträff för säsongen. Vinterförvärvet från Blåvitt glödhet under nya tränaren Uwe Rösler. Fyra mål på de sju senaste matcherna för Rieks.

Fina MFF-lägen direkt efter paus. Först kom Antonsson fri, men Mohlin med jätteräddning.

Kort senare fick Mohlin återigen briljera mot klubben som han tillhör, detta efter att Gall skjutit inne i straffområdet. Mohlin med en snygg enhandsräddning.

Markus Rosenberg in för MFF efter 61 minuters spel. Ut med Romain Gall. Dessförinnan hade Dalkurd två minuter tidigare gjort sitt första byte. Ut med Oliver Berg, in med Andrew Stadler.

I den 68:e minuten kom nästa Dalkurdbyte. Ut med Ferhad Ayaz, in med Ahmed Awad – spelaren som nätade borta mot MFF i våras.

Lagen möttes ju även i Svenska cupen i vintras. Då vann MFF med 1-0 efter ett sent straffmål av Markus Rosenberg.

603 åskådare på plats i kväll… MFF-fansen dessutom med cirka 150 man på Gavlevallen denna fredagsafton. Dalkurd fortsätter att ha svårt att locka folk till sina hemmamatcher.

Varsitt byte i 81:a minuten. I hemmalaget ersattes debutanten Eero Markkanen av kaptenen Rawez Lawan. I MFF byttes Egzon Binaku ut. In i stället med Eric Larsson.

Matchen slut. MFF med 1-0-viktoria och fortsätter att vinna i allsvenskan med nya tränaren Uwe Rösler. Skåningarna nu på samma poäng som tabellfemman Djurgården.

Dalkurd fortsatt jumbo med fyra poäng upp till kvalplats.

Dalkurd: Mohlin – Ceesay, De John, Thorbjörnsson, Moenza – Strand, Löfkvist, Tranberg, Ayaz – Markkanen, Berg.

Malmö FF: Dahlin – Vindheim, Nielsen, Brorsson, Safari – Gall, Lewicki, Christiansen, Binaku – Rieks, Antonsson.