• Publicerat 10 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
SVENSKA FANS har på nytt presenterat en MFF-lista. Inte minst uppehåller man sig vid den så oerhört viktiga matchserien mot Vidi i Champions League.
”Gör de ett mål är det ingen katastrof”. 

Malmö FF ser ut att vara nära att vara ute ur Champions League för denna gång. Bara 1- 1 hemma i första mötet med Vidi och nu väntar retur nere i Ungern kommande vecka. Och det är en Svenska Fans-redaktion som ser på tisdagsmötet i Malmö så här. Med lite distans:
”1-1 ger inte ett särskilt bra utgångsläge. Och även om det inte hade varit orättvist om vi vunnit, hackade spelet – det var stundtals småslarvigt, omständligt och statiskt”, skriver Svenska Fans Henrik Zackrisson.

”Som lök på laxen, försvarsgeneralen skadad. Ändå försöker jag nånstans hitta hopp här. Vidi var kompakta, disciplinerade, starka på omställningar – men inte övermänskliga. Malmöspelarna pratade efteråt om att de kände sig som det bättre laget. I returen är vi dessutom piskade att släppa på handbromsen. Gör de ett mål är det ingen katastrof. Förutsättningarna förändras inte jättemycket. Så tror jag vi måste tänka’‘.

Tittar vi bakåt genom åren så är det bara att konstatera att det många gånger för skåningarna i Europaspelet handlat om att stålsätta sig för att till sist landa rätt. Erfarenheten finns onekligen där även om det är många spelare som kommit och gått bara sedan förra sommaren.
”Vi spelar just nu vårt tionde CL-kval-dubbelmöte under de senaste fem säsongerna. Fyra gånger har vi börjat hemma. Alla dessa hemmamatcher har slutat oavgjort. Och alla fyra har, i ärlighetens namn, bjudit på ganska krampaktigt spel från vår sida”.

”Positivt är i alla fall att vi de tre tidigare gångerna har lyckats göra mål på bortaplan”.

Nu väntar returen på en liten hemmaarena – en närmast unik skapelse med målningar och arkitektur och bara plats för några tusen åskådare. Påminner lite om fotbollsarenan i Monte Carlo. Elegans.
Pancho Arena.

Om den närmaste tiden så kommenterar en del av listan Dalkurd-matchen som kommer redan i kväll:
”Det är inte odelat positivt att mötet med Dalkurd flyttats från lördag eftermiddag till fredag kväll. Det ger kort tid för återhämtning. Gårdagens bänkspelare lär luftas. Riktigt illa är det förmodligen för er som hade tänkt åka upp till Gävle. Fast jag såg att Malmö FF tittar på möjligheterna att kompensera dem som köpt resa och fått sina planer kullkastade”

”Det finns såklart en fullgod anledning till flytten. En fördel som nånstans väger tyngre än nackdelarna: laget får en dags extra vila inför Vidi-returen. Trevligt av Dalkurd att säga OK till att flytta matchen på kort varsel. Och oavsett om det är en match som hamnar lite i kläm, så möter vi den allsvenska jumbon”.