• Publicerat 10 augusti
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har sålt Elias Már Omarsson till holländska Excelsior. Men nu kommer i gengäld en efterlängtad hemvändare tillbaka – Robin Söder återvänder till Blåvitt.

Robin Söder slog igenom i IFK Göteborg redan som 17-åring, 2008. Efter sju säsonger lämnade han för danska Esbjerg (2014), och Söder har spelat utomlands sedan dess. I fjol flyttade han till belgiska Lokeren.

Söder har nu hunnit fylla 27 år – och nu kommer han tillbaka. Blåvitt meddelar på sin hemsida att man skrivit kontrakt med Söder till och med 2021.

Söder är glad över att återvända:

– Jag hoppas självklart att jag utvecklats både som spelare och person under de år jag varit borta från Göteborg. Det ska bli spännande att komma tillbaka, träffa både gamla och nya lagkompisar, återse personalen på kansliet och inte minst få möta alla fantastiska anhängare till Blåvitt. Sedan är min stora ambition givetvis att kunna bidra på planen, säger han till Blåvitts hemsida.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är glad över att få in Söder i truppen:

– Vi pratar i dag om olika typer av spelare som vi vill ha i vår a-trupp och kategoriserar dem som akademispelare, kulturbärare och spetsspelare. I Robin Söder får vi utan tvekan båda de sistnämnda kategorierna. Det säger det mesta om att få hem honom igen, säger Gren till hemsidan.

Det har hänt mycket i IFK Göteborg under de sista dagarna på transferfönstret. Man fick klart med Degerfors skyttekung Sargon Abraham direkt i sommar, sedan har också Marcus Degerlund, Fredrik Oldrup Jensen och Robin Söder anslutit på bara dryga dygnet. Samtidigt också en spelare ut i dag i Elias Már Omarsson.