FotbollDirekt avslöjade tidigare på fredagen att Malmö FF skriver a-lagskontrakt med Pavle Vagic, och att jättetalangen samtidigt går på lån till Jönköpings Södra. Nu bekräftar MFF det hela.

FD avslöjade på fredagen att Malmö FF skriver a-lagskontrakt med Pavle Vagic – ett kontrakt till och med 2021, och där talangen lånas ut till J-Södra under hösten.

Nu bekräftar MFF det hela på sin hemsida.

– Pavle är en ung spelare som tagit snabba framsteg genom vår ungdomsverksamhet. Han är en bra avslutare och har förmågan att ta sig förbi sin motståndare. En smart spelare som kan spela på många offensiva positioner, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till hemsidan och fortsätter:

– Det senaste året har han tyvärr haft lite skadeproblem, men nu har han börjat ta fart igen. Det känns bra att förlänga hans avtal och i lugn och ro bygga upp honom för en framtid i vårt seniorlag. Det sker först och främst genom att få värdefull speltid i Superettan.

Pavle Vagic blev i fjol historisk som den förste spelaren född på 2000-talet att ta SM-guld. Han fick speltid av MFF i fjol, och i år har det blivit ett allsvenskt inhopp. Nu superettanspel under hösten:

– Det känns jättebra. Det här är en bra dag för mig och min familj. Detta är ett kvitto på att klubben tror på mig och mina kvaliteter. Nu ser jag fram emot att spela seniorfotboll och fortsätta utvecklas i Jönköping, säger han till MFF:s hemsida.