Foto: All Over Press

Eero Markkanen är klar för Dalkurd – FotbollDirekt avslöjade i går att den finske anfallaren var på väg att bryta med AIK och skriva på för Dalkurd. Nu bekräftar Dalkurd att man värvat Markkanen – han är spelklar redan i kväll mot Malmö FF:
 Vi kommer att få stor nytta av honom och det känns väldigt bra att han är med direkt, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till klubbens hemsida.

Eero Markkanen kom tillbaka till AIK tidigare i sommar, efter utlåning till Randers i Danmark. Ambitionen från både AIK och Markkanen var att hitta en ny klubb i sommarfönstret.

I går kväll kunde FotbollDirekt avslöja att Markkanen var på väg lämna AIK för Dalkurd. Ett upplägg där den 27-årige anfallaren bryter kontraktet med Gnaget för att sedan skriva på för Dalkurd.

AIK gick i morse ut med att kontraktet brutits, och nu meddelar Dalkurd att man kontrakterat Markkanen.

Och det blir match redan i kväll för finländaren – Dalkurd meddelar att Markkanen är spelklar till hemmamatchen mot Malmö FF på fredagskvällen.

— I Eero får vi en fysisk forward som varit med länge på den här nivån. Vi kommer att få stor nytta av honom och det känns väldigt bra att han är med direkt, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till klubbens hemsida.