Foto: Bildbyrån

Djurgården bryter ny mark – nu kommer Blåränderna livesända matcher med ungdomslag under hösten
– Det här är en fin möjlighet för Djurgården Fotboll att visa upp våra ungdomslag, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren i ett pressmeddelande.

Djurgården meddelar att man kommer livesända över 30 matcher med sina ungdomslag under hösten. Det handlar om matcher med klubbens U16-U19 och U21 på herrsidan, samt F17 och F19 på damsidan.

Det sker genom ett samarbete med SoldSport, där matcherna sänds genom pay per view. Det kommer kosta59 kronor per match, men tittaren har också möjlighet att teckna ett abonnemang för 79 kronor i månaden. Det ekonomiska överskottet går oavkortat till Djurgårdens ungdomsverksamhet, skriver man i pressmeddelandet.

– Det här är en fin möjlighet för Djurgården Fotboll att visa upp våra ungdomslag. Dessutom kan det innebära nya intäktsmöjligheter i framtiden. Det ska bli intressant att följa utvecklingen, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren i pressmeddelandet.

– Upplägget gör det möjligt för nära och kära, och inte minst riktigt hängivna Djurgårdssupportar, att både skaffa sig en total koll på klubbens egna unga talanger, och samtidigt vara med och bidra till en ännu bättre ungdomsverksamhet, säger Tobias Thalbäck från SolidSport.

Första matchen som sänds blir Djurgårdens IF F17-Tyresö FF, söndagen den 19 augusti.