Foto: Bildbyrån

Örebro SK har klart med ett nyförvärv strax före transferfönstrets stängning. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Johan Bertilsson helt klar för ÖSK.

Johan Bertilsson lämnade Östersunds FK för Dalkurd inför den här säsongen. Men det har bara blivit fem matcher (tre starter) för 30-åringen hos allsvenska nykomlingen, och han har varit på väg bort. Sportbladet skrev hör om dagen att Örebro SK lagt bud på Bertilsson.

Och enligt uppgifter till FotbollDirekt så är nu alla parter överens – Bertilsson är klar för ÖSK och kommer presenteras inom kort. Han blir Örebros andra nyförvärv i sommar, nyligen fick man också klart med danske försvararen Viktor Tranberg.

ÖSK blir Johan Bertilssons femte klubb i allsvenskan. Han har tidigare representerat Kalmar, Gefle, Östersund och så Dalkurd då. På meritlistan finns även en sejour i polska ligan (Zaglebie Lubin). Poängmässigt bästa säsongen hittills var 2016, då Bertilsson gjorde 18 poäng (8+10) för Gefle.