2017 blev Pavle Vagic den förste spelaren på 2000-talet att vinna SM-guld. Och det är en spelare som Malmö FF tror hårt på i framtiden. FD kan i dag avslöja att tonårsanfallaren kommer att skriva på ett fyraårskontrakt med MFF – och lånas ut till Jönköpings Södra resten av året.
– Det är ett namn vi har följt länge och med stor potential. Han är spännande men vad som händer råder vi inte riktigt över. Vi får se, säger Jönköping Södras sportchef Andreas Jankevics till FotbollDirekt.se.

Pavle Vagic har under flera år kontinuerligt tränat med A-laget och i fjol fick han göra allsvensk debut borta mot Sirius. I dagsläget har han ett lärlingskontrakt med MFF som sträcker sig fram till årsskiftet, men snart blir det förlängt.

Vagic är uppenbart ett ungt eget namn som mästarna vill hålla hårt i.

FD kan avslöja att Vagic, som fått göra ett allsvenskt inhopp i år, kommer stanna kvar i klubben en lång tid framöver.
Inom kort kommer MFF att gå ut med att talangen skrivit på ett nytt fyraårskontrakt.
Med det förlängs rejält de 1,5 år han redan gjort för skåningarna på ett lärlingskontrakt som han i nuläget har lika mycket tid kvar på.

Samtidigt kommer Vagic, enligt FD:s källor, att efter det nya fyraårskontraktet lånas ut till Jönköpings Södra i superettan.
– Som sagt, det är ett spännande namn som vi har följt. Mer än så kan jag inte kommentera honom just nu, säger Jönköpings sportchef till FotbollDirekt.se.

J-Södra som under gårdagen sålde den jämnårige jättetalangen Peter Gwargis till Brighton i Premier League. En övergång som enligt Jönköpings Posten gav klubben strax över tio miljoner kronor.

Pavle Vagic är ett namn som redan för två år sedan satt på bänken när MFF säkrade SM-guldet mot Falkenberg – och likaledes ett namn i landslaget i så väl U17 som U19. Med lånekontraktet med Södra så går han nu samma väg som namn som Pavel Cibicki i förhoppning om ett större genombrott.

FotbollDirekt har försökt nå Daniel Andersson i MFF för en kommentar.