Trean mot tvåan i allsvenska tabellen – IFK Norrköping tar emot Hammarby på måndag, och det blir den största publikmatchen hittills i år för Peking. 15 300 åskådare:
– Det är kul för oss, det blir den klart största siffran hittills i år, säger Mårten Jacobsson på IFK Norrköpings marknadsavdelning till FotbollDirekt.se.

Det är två lag som i allra högsta grad slåss om SM-guldet i höst. IFK Norrköping tar emot Hammarby på måndag kväll, och det är i stort sett utsålt på Östgötaporten. Hammarbys bortasektion är helt slutsåld, och totalt återstår bara ett hundratal biljetter på arenan.

Det blir Pekings hittills största publiksiffra i år kom mot Elfsborg senast, 8 853. På måndag väntas nära på dubbelt upp.

– Det finns några platser på familjeläkaren och några på vår ståplats. Vår ståplats kan ta 4 000, och det är runt 150 biljetter kvar där, säger Mårten Jacobsson på IFK Norrköpings marknadsavdelning till FotbollDirekt.se.

– Maxkapaciteten är lite lägre än vanligt på grund av säkerhetszoner, vi kan bara ta in 15 300. Det är bortasektionen som man kan skruva lite på kapaciteten, beroende på antal bortasupportrar. Vi kan komma upp i 16 200 där. Men det är kul för oss, det blir den klart största siffran hittills i år.

Det har annars varit lite motigare i år än de senaste åren för Peking publikmässigt. En delförklaring hittar man när man tittar på spelschemat.

– Just nu ligger vi bara på 7 500 i hemmasnitt. Men samtidigt har vi alla de största publikmatcherna kvar nu i sommar och höst. Hammarby, AIK, Djurgården, IFK Göteborg, Malmö, Östersund, och så Örebro som ju är ett derby för oss. Det är de matcherna som är kvar, och det är ju i stort sett samtliga våra största publikmatcher på året.

– Det var lite lustigt att det blev ett sådant spelschema för oss i år. Man kan tycka att vi kanske kunnat fått något av de större lagen på vårsäsongen. Det är väldigt sällan under 10 000 mot de här lagen. Nu blev det inte så, men vi räknar med att ha bra med publik i de här sista hemmamatcherna.

Mårten Jacobsson berättar att man budgeterat med 8 500 i hemmasnittt, men en målsättning är att nå över 10 000.

– Har vi i snitt 13 000 åskådare på de här sista matcherna så kommer vi upp över 10 000. Det spelar förstås in hur det går sportsligt, men det finns också matcher vi kan räkna med den typen av siffror. Först och främst mot Stockholmslagen.

En match som Hammarby ger välbehövligt klirr i kassan för IFK:

– Vi har nästan 7 000 årskort sålda redan, så det är drygt 8 000 biljetter ytterligare som vi får in pengar för nu. Vi har också ett lite högre biljettpris på den här matchen än normalt, snittpriset är väl runt 180-190 kronor.

– Så det handlar om runt 1,5 miljoner kronor bara i lösbiljetter, sedan har vi redan fått in pengar i årskorsintäkter på det. Vi behöver de här intäkterna, så det är väldigt positivt för oss.