Malmö FF hade det inte lätt mot Vidis Loic Nego. Inte minst jobbigt vid målet för både Behrang Safari och Lasse Nielsen. Hands ville MFF ha det till.
– Men jag gjorde inget fel. Det var inte hands. Jag curlade förbi bollen och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, jag bara gjorde det, sade han vid hemkomsten när man landade i Budapest tisdag natt.

Malmö FF är enda kvarvarande allsvenska hopp i Europaspelet men man har satt sig i ett besvärligt läge nu för att kunna gå fram till en avgörande Champions League-omgång.

Målet man släppte in kom från ingenstans och var svårt att förstå.
Dels för att det kan ha varit hands – men också för hur Loic Nego så rejält blåste både Nielsen och Safari som såg ut att ha koll på fransmannen.
Men det hade man inte och en kille som spelat i klubbar som Standard Liege, Nantes och Roma visade hög klass.

Sent i tisdagsnatt var Vidi-spelarna så tillbaka i Budapest på Ferenc Airport och Loic Nego kommenterade då kvällen mot Malmö FF så här:
– Vi är ju glada över att ha gjort ett bortamål. Det kommer förstås att bli oerhört viktigt, sade han till ungerska media och fortsatte om målet:
 Men jag gjorde inget fel. Det var inte hands. Jag curlade förbi bollen och sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, jag bara gjorde det. Jag fick ju en suverän boll från Juhasz Roland.

– Nej det var ingen hands, det kan jag definitivt säga. Det var inte så jag fick med mig bollen.

Nu är Vidi alltså med initiativet och precis som för Malmö FF kommer nu ligaspel upp fram till kommande veckas retur.
Egentligt skulle matchen mot Debrecen ha spelats på lördag, nu blir det redan på fredag. Med andra ord samma dag som MFF möter Dalkurd här hemma.
– Men det känns bra. Det är inte ofta vi spelar som inför 20 000 som mot Malmö FF men vi kändes oss inte alls stressade. Men nu måste vi vara kloka. Vi har stor chans att gå vidare nu. Det känns bra.