Foto: Bildbyrån

Svenske ungdomslandslagsmannen Joel Mumbongo har befunnit sig i England  hos Birmingham City. En flytt har varit nära förestående för anfallsstalangen. Men enligt uppgifter till FD så spricker det – för att Birmingham står under Fifa Financial Fair Play-restriktioner.

Joel Mumbongo lämnade BK Häcken för Utsiktens BK i Division 1 Södra inför den här säsongen. Efter sju mål och fyra assists på 15 matcher i Göteborgsklubben så har 19-åringen dragit till sig intresse i England.

Mumbonbo, med 13 u-landskamper på meritlistan, befinner sig nu i England och hos Birmingham City.

Enligt uppgifter till FD så har det varit nära med en övergång – Mumbongo var enig med Birmingham om ett personligt kontrakt, och det var mellan Birmingham och Utsikten att komma överens innan engelska fönstret stänger i kväll.

Men nu blir det oavsett ingen övergång. Detta då Birmingham fått ett negativt besked av förbundet i England. Klubben står under Fifa Financial Fair Play-restriktioner och man fick nej till att köpa loss. Det finns heller inga möjligheter för Birmingham att överklaga beslutet.